7 načina kako koristiti maslinovo ulje (izvan kuhinje!)

| Beauty |

5 razloga zašto gubite kosu prerano
7 načina kako koristiti maslinovo ulje

Tijekom zadnjeg desetljeća, svi naveliko pričaju o prednostima koje maslinovo ulje ima u svijetu ljepote, ali istina je da se ova ključna kuhinjska namirnica koristi na tijelu još od davnina (hvala ti Kleopatra!).

Već i kuhate i pečete koristeći maslinovo ulje, ali što kažete da probamo skidati šminku s njim? U nastavku saznajte 7 načina kako upotrijebiti maslinovo ulje izvan kuhinje!

POPRAVITE ŠKRIPAVA VRATA

Zaboravite na WD-40. Samo nanesite malo maslinovog ulja na dio koji škripi i riješite se neugodnog zvuka svaki put kad zatvarate ili otvarate vrata - bez grubih i otrovnih kemikalija. 

GLATKO BRIJANJE

Bonus: Dobar je i za hidratizaciju pa će istovremeno i njegovati kožu te ju nakon brijanja ostaviti mekom i glatkom. 

POLIRAJTE NAMJEŠTAJ

Vaš drveni stolić u dnevnom boravku izgubio je sjaj? Napravite mješavinu 2 žlice maslinovog ulja, četvrtine čajne žličice limunskog soka i octa te ulijte tekućinu u sprej bocu i koristite ju za poliranje namještaja. 

SKIDANJE MAKEUPA

Puno je nježnije od većine odstranjivača šminke koje pronalazite u dućanu. Nekoliko kapi maslinovog ulja na blazinici učinit će luda s tvrdokornom maskarom. 

KORISTITE GA KAO MASKU ZA KOSU

Muči vas suha, ispucala kosa? Pomiješajte pola šalice maslinovog ulja s četvrtinom šalice meda i mješavinu nanesite na cijelu dužinu kose. Ostavite da djeluje minimalno pola sata i dobro isperite.  

SKIDANJE BOJE S KOŽE

Napokon ste se odvažili učiniti onaj DIY projekt s Pinteresta? I naravno da sad imate boju za zidove po rukama. Umjesto da grubo trljate kožu kako biste skinuli osušenu boju, nanesite malo maslinovog ulja i gledajte kako boja lagano klizi.

ČIŠĆENJE UŠIJU

Studije su pokazale kako ćemo najbolje dubinski očistiti uši ako nekoliko kapi maslinovog ulja ulijemo u svako uho i okrenemo glavu bočno tako da ulje omekša vosak - nakon čega je klasično čišćenje ušiju puno lakše.