7 beauty savjeta koji će vam promijeniti život

| Beauty |

7 beauty savjeta koji će vam promijeniti život
7 beauty savjeta koji će vam promijeniti život

 Jednom kada naučite i otkrijete prave beauty trikove puno je lakše održati svoje lice (i ruke i zube i trepavice) u najboljoj formi mogućoj. U nastavku donosimo naših 7 omiljenih beauty savjeta koji su nam promijenili život.

IZBIJELITE ZUBE KURKUMOM

Sve što vam treba je žlica kokosovog ulja i čajna žličica kurkume. Pomiješajte ih u maloj posudici dok ne postanu smjesa, a zatim četkicom za zube operite zube kao što biste to i inače učinili. Kurkuma ima abrazivnu teksturu (poput sode bikarbone) zbog čega mrlje mogu čak i momentalno nestati. Možda ćete morati isprati usta nekoliko puta kako biste u potpunosti i sprali žućkastu nijansu kurkume. 

UKLONITE MALE KVRŽICE NA RUKAMA VRHNJEM ZA ŠLAG

Stavite malo vrhnja za šlag u posudu, zatim koristeći toplu i vlažnu krpicu nježno utrljajte vrhnje na problematičan dio ruku. Ostavite 10-tak minuta i zatim dobro isperite. Mliječna kiselina iz vrhnja će prodrijeti duboko u kožu i ukloniti nakupite keratina s površine vaše kože.

OČISTITE MRLJE OD MASKARE MOKRIM ŠTAPIĆEM ZA UŠI

Što god da se dogodilo, nikad ne koristite prste kako biste uklonili mrlje od maskare na kapcima. Umjesto toga koristite običan štapić za uši umočen u običnu vodu ili hidratantnu kremu. 

nokti

UKLONITE MRLJE OD LAKA ZA NOKTE LIMUNOVIM SOKOM

Iscijedite limun u posudicu s toplom vodom i u dobivenoj otopini namočite nokte na jedno 5 minuta. Kiselina iz limunovog soka će ukloniti tvrdokorne mrlje laka. 

ZAGRIJTE UVIJAČ ZA TREPAVICE FENOM

Za najduže trepavice, sve što trebate je zagrijati uvijač fenom 15-tak sekundi i zatim ih uvinuti kako biste to i inače učinili.  

BORITE SE PROTIV TAMNIH PODOČNJAKA PERŠINOM

Sve što vam treba je posuda i malo svježe nasjeckanog peršina. Istisnite žlicom sav sok iz peršina i zatim ga pomiješajte sa žlicom vruće vode (ili jogurta). Kada se mješavina ohladi, namočite njome blazinice i položite ih na oči 10-tak minuta. Ponovite do dva puta tjedno i vidjet ćete veliku razliku. 

Sakrijte podočnjake uz 3 najbolja jeftina korektora u Zagrebu
Bourjois

POPRAVITE NIJANSU RUŽA KOREKTOROM

Kupili ste nijansu koja je izgledala kao prava crvena s plavim podtonom, ali nažalost kad ste ju nanijeli na usne izgleda više smeđe. Umjesto da kupujete novu nijansu, natapkajte usne običnim korektorom koji imate, a zatim ponovno nanesite ruž. Neutralna podloga učinit će ruž identičnim kao u tubi.