5 znakova da vam trebaju nove četkice za šminku

| Beauty |

 Čak i ako niste neki veliki obožavatelj makeupa, četkice za šminku apsolutni su must-have svake ženske beauty kolekcije. No jeste li se ikada zapitali imaju li i one rok trajanja? Definitivno da, ali teško je procijeniti kada im je stvarno vrijeme za mirovinu...U nastavku donosimo 5 znakova koji govore kako napokon trebate nove četkice za šminku!

1. VIDLJIVE PROMJENE NA ČETKICAMA

Ako je četkica vidno istrošena, svakako ju bacite. 

2. NERAVNOMJERNO NANOSE MAKEUP NA LICE

Ako primijetite da četkice u posljednje vrijeme samo prekrivaju dijelove vašeg lica, pregrube su ili ostavljaju fleke i mrlje, također je vrijeme da ih zamijenite novima. 

3. AKO IM ČESTO ISPADAJU DLAČICE.

Vrlo je vjerojatno da se ljepilo koje drži četkicu zajedno istrošilo. Ovo se može dogoditi kod četkica lošije kvalitete, ako ste prilikom pranja malo pregrubi s njima ili ako ih ostavljate predugo u vodi.   

4. ČETKICE SU PROMIJENILE FORMU. 

Kada dugo koristite iste četkice ili koristite jak, intenzivan pritisak - četkice mogu brzo izgubiti formu. Međutim, prije nego što ih bacite pokušajte nježno oprati četkice i pričekati da se osuše. Ako ni tada ne vrate originalnu formu, onda im je stvarno vrijeme za mirovinu. 

5. KADA SE RUČKA ILI METALNI DIO S ČETKICE POTRGA

Možda niste znali, ali lomovi ili krhotine idealno su mjesto za razvitak bakterija, a s njih potom padaju na vaše lice prilikom šminkanja. Ako vam je vaša koža imalo draga - izbjegavajte ove situacije!