5 savjeta kako ste nositi s neugodnim guljenjem kože

| Beauty |

Zaštitite svoju kožu!
Zaštitite svoju kožu!

Vjerojatno ne želite ovo čuti, ali najbolji način kako se nositi s guljenjem izgorjele kože jest - uopće ne zadobiti opekotine!

Sada kada smo nazvali stvari svojim imenom, možemo pričati o najgorem mogućem scenariju. Recimo da vam je bilo zabavno na plaži i zaboravili ste na kreme za sunčanje i zaštitu kože ili ste jednostavno malo duže ostali na plaži. Kada ste došli doma primijetili ste rozu kožu koja će neizbježno postati suha i početi se guliti u nekom trenutku. Što učiniti? U nastavku pročitajte naših 5 savjeta i trikova kako se što bolje nositi s neugodnim guljenjem kože.

Savjet #1:  Nemojte to ponoviti! Neka vam efekt ljuštenja kože bude podsjetnik kako je pretjerano izlaganje suncu ustvari loše za zdravlje vaše kože. Obećajte sami sebi da ćete ubuduće potražiti hlad i nositi kremu sa zaštitnim faktorom. Potražite kremu sa SPF zaštitnim faktorom 30 i više, poput primjerice ovog La Roche-Posay Anthelios SPF 50 Mineral losiona.

La Roche-Posay Anthelios SPF 50 Mineral
La Roche-Posay Anthelios SPF 50 Mineral

Savjet #2. Osjećate se kao da vam koža gori? Koža koja se guli obično sa sobom donosi neugodne iritacije i svrbež. Probajte umiriti kožu kupkom u hladnoj vodi koja će u trenu smanjiti svrbež, neugodno peckanje i vratiti barem malo hidratacije vašoj upaljenoj koži. 

Savjet #3: Pokušajte s aloe verom. Iako su znanstvena istraživanja podijeljena oko toga ima li aloe vera ikakve koristi za upaljenu, opečenu kožu - ništa vas ne košta da probate! Gelovi ili losioni s aloe verom imaju efekt hlađenja i sigurno će goditi nadraženoj koži kojoj morate pružiti maksimalnu hidrataciju kako god znate.

Savjet #4: Nanesite kremu s hidrokortizonom. Protu-upalni sastojci mogu ubrzati proces zacjeljivanja i umiriti vašu upaljenu kožu koja se ljušti.

Savjet #5: Ako dobijete žuljeve, ne dirajte ih! Ozbiljno. Pustite ih da sami splasnu. Proces zacjeljivanja će biti puno brži ako ih nećete dirati i bušiti.