5 savjeta kako (nakon previše čupanja) dovesti obrve u red

| Beauty |

H&M
H&M

 Spustite pincetu i odmaknite se od ogledala. Dogodilo se. Gotovo je. Što je tu je. Pretjerali ste s čupanjem obrva pincetom i sada morate živjeti s posljedicama, zar ne? E pa krivo!

Danas vam donosimo savjete i opcije kako popraviti svaki problem koji imate s obrvama - od toga kako momentalno minimizirati štetu do dugoročnog plana za što brži ponovni rast. U nastavku pročitajte kako svoje obrve ponovno dovesti u red!

Sjenilo, korektor, sjenilo

Odmah na početku, pokušajte popraviti štetu. Uzmite svoje proizvode za obrve kojima najviše vjerujete i počnite ih popunjavati. Ali prije nego što završite, zgrabite korektor i isprobajte ovaj trik za popunjavanje tankih obrva: nanesite sjenilo za obrve, utapkajte korektor na prazna područja i zatim ponovno stavite sjenilo za obrve. Korektor će poslužiti kao dobra baza za sjenilo, a obrve će izgledati punije.

Shiseido Eyebrow Styling Compact / Shiseido Eyebrow Styling Compact
Shiseido Eyebrow Styling Compact / NYX Eyebrow Cake Powder

Počešljajte obrve

Druga opcija? Češljanje obrva. Zaboravite kako inače obrve češljamo prema gore, umjesto toga četkicom ih začešljajte preko područja kojem nedostaje dlaka. 

Pokušajte ih ofarbati

Farbanje obrva u svega jednu tamniju nijansu dodati će iluziju punoće. Možete otići kod profesionalca da to uradi za vas ili (za nešto hrabrije) kupiti set za bojenje obrva kod kuće.

Tretman obrva

A sada dugoročno rješenje: ponovni rast. Stimulirajte rast obrva tako što ćete učiniti tretman s njima. Lagani piling i masaža (da, masaža!) potaknuti će cirkulaciju koja stimulira rast dlačica. Naš najdraži način za piling obrva? S četkicom za zube. 

Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?
Olovka, sjenilo ili gel - koji proizvod za obrve trebate koristiti?

Probajte serum za rast

Osnažit će folikule i rast obrva tako što će potaknuti cirkulaciju, a istovremeno regenerirati i osnažiti postojeće dlačice. Ali morate biti uporni s time - dajte mu šansu barem četiri tjedna i imajte na umu da prave rezultate možda nećete vidjeti još sljedećih šest do osam.