5 neočekivanih stvari koje vam uništavaju manikuru

| Beauty |

nokti

 Ili plaćate dosta novaca za njih ili pak dosta vremena provodite sami uređujući svoje nokte. U svakom slučaju, želite dobre rezultate! Pazite na sve dodatne slojeve i baze koji su noktima potrebni te ih dovoljno ostavljate da se suše. Međutim, u narednim danima dolazi do oštećenja manikure - i to dok radite uobičajene zadaće, poput primjerice oblačenja! U nastavku otkrijte kojih 5 svakodnevnih radnji može neočekivano uništiti vašu divnu manikuru.

VRUĆE KUPKE

Vruća voda i lak za nokte nikako ne idu zajedno. Smanjite temperaturu vode i prebacite se na tuširanje jer se zbog namakanja noktiju u vodi, površina nokta širi, a lak se podiže i puno brže uništava. Isto vrijedi i za plivanje. 

Ne biste vjerovali koliko vode potrošite u kupaonici

ČIŠĆENJE

Kombinacija deterdženta, grubih kemikalija (mnogi čistači koje koristimo za kućnu upotrebu među ostalim sadrže i glavni uništavač laka za nokte - aceton) i vruće vode pogubna je za svaku manikuru. Ribanje i struganje prilikom čišćenja također ne pomaže. Sljedećeg puta obavezno stavite rukavice prilikom pranja suđa ili čišćenja kupaonice. 

TIPKANJE

Vrhovi vaših noktiju svakog su dana izloženi vanjskim utjecajima. Cjelodnevno tipkanje šteti manikuri, posebice ako imate duže nokte. Čak i ako imate kraće nokte, neke uobičajene kretnje poput kopanja po torbici te zatvaranja i otvaranja zatvarača mogu vam zagrebati manikuru.  

PARFEM ILI LAK ZA KOSU

Vjerovali ili ne, vaš omiljeni parfem štetan je za nokte. Dovoljno je da čestice parfema ili laka za kosu dotaknu vaše nokte (što je nažalost neizbježno, zar ne?) i kemijski sastojci koje sadrže mogu nagrizati lak na noktima. Iako se nikad nećemo odreći parfema zbog manikure, sljedećeg puta ipak pokušajte izbjeći doticaj s parfemom ili lakom za kosu tako da primjerice držite drugu ruku u džepu.

Parfem na noktima? NO NO
Parfem na noktima? NO NO!

STALNO PROLAŽENJE PRSTIMA KROZ KOSU

O ovome sigurno nikad niste razmišljali, ali ako stalno prstima prolazite kroz kosu, vlasi ga mogu oštetiti, a lak će s vrhova noktiju puno brže "nestati". S druge strane, zbog iste navike vam se i puno brže masti kosa! Ako imate potrebu popravljati kosu kroz dan, umjesto prstiju uvijek koristite češalj i tako sačuvajte manikuru.