5 namirnica koje vam dokazano pomažu pri mršavljenju

| Beauty |

Vjerujem da ste svjesni toga da postoje namirnice koje vam pomažu pri mršavljenju te tope postotak masnoće u vašem tijelu, ali najbitnije kod konzumiranja ovih namirnica je da ih kombinirate s namirnicama koje također moraju biti zdrave te imati nisku kalorijsku vrijednost jer nikakve koristi od toga da npr. jedete losos ako ste prije toga pojeli hamburger i pomfrit. Namirnice koje tope masti su:

Losos

Iako je poprilično nemoguće samo prehranom postići ravan i definiran trbuh (morati ćete napraviti nekoliko trbušnjaka ako želite pločice), ako redovno konzumirate losos možete skinuti masnoću u području abdomena, odnosno trbuha. Losos aktivira hormon štitnjače za brži metabolizam, a omega -3 masne kiseline pomažu vam u gubitku naslaga sala.

Kamenice

Jasno nam je da su kamenice luksuz koji si ne mogu svi priuštiti, aii ovo je idealna namirnica za poslobne ljude koji su često na kasnim večerama. Naime, šest kamenica ima samo 50 kalorija, a one su najbogatiji dijetetski izvor cinka koji smanjuje apetit te pozitivno utječe na PMS.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je bogato srednjelančanim trigleceridima koji su poznatiji kao MCTs koje naše tijelo koristi za energiju, ostavljajući manju vjerovatnost da se pohranjuju kao mast. Istraživanja su pokazala da prilikom upotrebe kokosovog ulja u periodu od 16 tjedana, tijelo ima manje naslaga nego kad koristite maslinovo ulje. Međutim, to ne znači da trebate odbaciti maslinovo ulje, njega koristite za salatu, a kokosovo za kuhanje.

Cimet

Ovaj aromatični začin izvrstan je izvor dijetetskih vlakana, a pomaže i boljem iskorištavanju inzulina. Međutim veoma je bitan način konzumiranja cimeta, dnevno uzmite četvrtinu žličice cimeta i za par tjedana ćete vidjeti rezultate.

Kava

Kava stimulira adrenalin, koji šalje poruku svojim masnih naslagama da sagorijevaju masnoće. Ako popijete kavu 20 minuta prije treninga, ona će kođer djelovati kao stimulans koji vam omogućava da trenirate intenzivnije. Bitno je da pijete kafeinsku i običnu crnu kavu, ali ne smijete pretjerivati jer ćete dobiti suprotni efekt.