10 nevjerojatnih trikova za savršeno nanošenje ruža na usne (svaki put!)

| Beauty |

Charlotte Tilbury / Instagram
Charlotte Tilbury / Instagram

 Količina stvari koje možemo napraviti s ruževima je (kao i većina proizvoda koje obožavamo) beskrajna. Tijekom naše duge ljubavi i stabilne veze s glavnim komadom naše makeup torbice, otkrili smo nekoliko neprocjenjivih trikova koje koristimo baš svaki put prilikom nanošenja ruža na usne. Danas ćemo s vama podijeliti 10 savjeta koji će vam promijeniti način na koji koristite svoj najdraži proizvod za usne. 

SAČUVAJTE SVOJE OŠTEĆENE RUŽEVE

Sačuvajte svoje stare kutijice za leće. Biti će vam itekako korisne ako se vaš omiljeni ruž ošteti ili otopi. Jednostavno odrežete ono što je ostalo i stavite u kutijicu za leće. Ne nosite leće? Nema veze, možete u ljekarni kupiti malu kutijicu za tablete. Rezultat je isti. 

NAJIDEALNIJA OLOVKA ZA USNE

Uvijek koristite naoštrenu olovku za usne, ali je svakako nekoliko sekundi zagrijte između prstiju prije korištenja. Omekšana olovka za usne za vas će značiti lakše nanošenje - bez grubih poteza i povlačenja po usnama.

Bobbi Brown Lip Pencil, olovka za usne

KAKO SVAKI RUŽ UČINITI MATIRANIM

Pronašli ste nijansu koju obožavate, ali voljeli biste kad bi bila matirana? Svaku nijansu možete učiniti mat uz pomoć rumenila. Pronađite rumenilo (bez šljokica!) koje je bojom slično nijansi na vašeg ruža, lagano utapkajte prah rumenila na usne i voilà—mat boja na usnama! 

DIY PILING ZA USNE

Piling za usne je obavezan! Skupi proizvodi nisu. Možete napraviti svoj vlastiti piling za usne i sve što vam treba je malo šećera i meda. Ili pak možete koristiti meku četkicu za zube i lagano masirati usne kako biste uklonili mrtve stanice s usana. Jednom kada su meke, obavezno ih hidratizirajte! 

STVORITE "PRAZNO" PLATNO

Kada vam nude ruževi ne izgledaju dovoljno nude, vrijeme je da neutralizirate usne. Ublažite svoje prirodno pigmentirane usne tako da nanesete lagani sloj pudera prije ruža. Nemojte pretjerati. Ovaj korak će osigurati da vaša boja na usnama izgleda onako kako izgleda u pakiranju. 

Maybelline Vivid Matte Liquid Lip Color "Nude Thrill"
Maybelline Vivid Matte Liquid Lip Color "Nude Thrill"

UČINITE SVAKI RUŽ DUGOTRAJNIM

Nanesite, uklonite višak, napudrajte i ponovno nanesite - 4 koraka koja će učiniti svaki ruž koji posjedujete dugotrajnijim. Nanesite ruž na usne, uzmite papirnati rupčić i lagano utapkajte preko usana kako biste uklonili višak, Nanesite lagani sloj pudera u kamenu preko usana i zatim ponovno nanesite ruž. Ovih nekoliko ekstra sekundi će vam kroz dan osigurati nekoliko sati postojanog ruža na usnama. 

POPRAVITE SLOMLJENI RUŽ

Ako vam se ruž prepolovi na pola, sve što vam treba je - upaljač. Otopite slomljeni dio na samo nekoliko sekundi, spojite ga s bazom i lagano ih spojite u cjelinu. Stavite ruž u zamrzivač kako bi se vaš "popravak" učvrstio. 

KONTURIRAJTE USNE

Konturiranje usana je trik za postizanje punijih usana. Ali ako vam se ne da prolaziti kroz toliko koraka samo za nanošenje ruža na usne, nanesite malo sjajnog pudera tj. highlightera na centar donje usne, uklonite višak i gotovi ste. Highlighter "hvata" svjetlo zbog čega vaše usne izgledaju veće. Ako želite još bolji efekt, nanesite i prozirno sjajilo na usne. 

Mac Mineralize Highlighter
Mac Mineralize Highlighter

POPRAVITE SVE POGREŠKE

Greške se događaju. Zato postoji korektor! Koristite dobar korektor i preciznu četkicu kako bi popravili greške i obrubili usne. Zbog ovog trika će boja na usnama izgledati još bolje. Čak i ako samo obrubite krajeve usana, vaš osmijeh će izgledati ljepše. 

STVORITE JOŠ TAMNIJI RUŽ

Kada vam ni vaš najtamniji ruž nije dovoljno taman, crni eyeliner će vam dobro doći. Koristite ga kao olovku za usne, a zatim na njega nanesite svoj tamni ruž. Ili, ako želite da vam je ruž svjetliji nego što jest, isprobajte ovaj trik s bijelom olovkom.