Glamurozan izbor ljepote:

10 kandidatkinja za Najseksi Hrvaticu by Štajdi

| Beauty |

Protekli vikend u Waterman Svpetrvs resortu na Braču odigrala se jedna od najnapetijih partija ping ponga u novijoj povijesti. I drugi mediji, osim ovog kultnog lifestyle portala koji upravo čitate, iscrpno su izvještavali o tome. Nacional je to osim u tiskanom izdanju, popratio i na svom portalu nacional.hr (da, postoji!). Regionalna lifestyl emisija Scena N1 Televizije imala je, nadalje, nekoliko zanimljivih priloga o tome, ali i Index.hr je - između pokušaja da smijene vodstvo HNS-a, Dinama, Agrokora, HRT-a, Zagreba, Sjeverne Koreje, Disneylanda i onog Facu iz Sex&Grada - našao malo vremena da poprati taj neobični sportski spektakl.

Dva izmučena turista iz za sada nepoznate zemlje, šest sati stajala su na užeglom suncu i bjesomučno se borili za premoć.
 
Zamahivali su lijevom pa desnom.
 
Forhend pa bekhend...
 
Smash!
 
Pri tome postoji samo jedan mali problem; nisu imali lopticu...
 
Šest sati lamatali su reketima, znojili se na suncu, trčkarali na mjesto, a da pri tome, evo, nisu vodili računa o rezultatu.
 
Jedino što ih je zanimalo bio je obližnji amfiteatar Svpetrvs resorta, a u kojemu je legendarni fotograf Boris Štajduhar snimao zgodne djevojke.
 
Loptica im stoga, nije ni trebala. Pogled im je bio u potpunosti usmjeren prema tom događanja za koje uopće nisu znali da je uključeno u njihov puni pansion koji su platili.

Elem, te djevojke koje je Štajduhar, od milja zvan Štajdi, snimao, natjecateljice su izbora Najseksi Hrvatica by Štajdi i potpuno su fascinirale cijeli Supetar tih par dana koliko su provele na ekskluzivnom fotoshootingu. Kao i svake godine, djevojke su izabrane putem online castinga koji se gotovo u potpunosti odvijao preko društvenih mreža. Štajdi kaže da je ovogodišnji izbor možda najjači do sada, a tu tezu je potvrdila i Lisa Jericevich, poznata make-up artistica koja osim što je godinama radila u Hollywoodu, šminkala Richarda Gearea, Dragutina Lesara i Dalai Lamu, već godinama radi sa Štajdijem.

Čak i uz sav glamur snimanja Najseksi Hrvatica by Štajdi, riječ je o ozbiljom radu. Djevojke su u subotu ustale u 6 ujutro kako bi ih preuzeo tim za stiliziranje, šminkanje i frizeri iz Aveda Perman Koncepta Zagreb. Štajdi se odmah bacio na posao i bez imalo stajanja snimao cijeli dan. Prošli su sve lokacije - od plaže, preko bazena i šuma sve do soba, a barem je tih lokacija bilo mnogo za birati.
 
Naime, u sastavu Svpetrvs hotela danas su Waterman Svpetrvs  Resort s 500 soba (kapacitet 2000 osoba), apartmani Waterman Holiday Club sa 110 apartmana, Hotel Osam sa 28 soba, Waterman Milna Hotel & Marina-Adults only sa 5 apartmana te 25 soba  i kamp-naselje Beach Village s 43 mobilna bungalova i 92 kamping-mjesta. Hoteli ostvaruju preko 60% svih noćenja ostvarenih u Supetru.
 
Poslovna filozofija Marijana Dužića, vlasnika Svpetrvs resorta, najveće tvrtke na otoku Braču, slična je onoj američkog biznismena Richarda Bransona. On, naime, vjeruje kako je moć kompanije sadržana u ljudima koji ju čine zbog čega svake godine nastoji da se u njegovim hotelima podjednako dobro osjećaju gosti, ali i zaposlenici. Hrvat koji je većinu života proveo u Americi odlučio je 2000. godine investirati u otok Brač, a danas tijekom sezone zapošljava između 400 i 500 ljudi. Osim resorta koji je strukturiran tako da u njemu vlada pravo obiteljsko okruženje (imaju čak 4 različite igraonice za djecu), odlično posluje i hotel Osam koji nosi oznaku Adults only.
 
Upravo u vrijeme dok se snimala najseksi Hrvatica, u obližnjoj Milni je otvoren Waterman Milna Resort, a Marijan Dužić i u budućnosti planira investirati u projekte koji će obogatiti turističku ponudu čitavog otoka.
 
'Jako sam ponosan na sve što smo napravili, važno nam je stalno ulagati i učiti. Svake godine se trudimo uvesti novitete. Čast nam je što smo uspjeli izbor za najseksi Hrvaticu by Štajdi po prvi puta dovesti u Dalmaciju i na otok Brač.', kazao je Dužić koji upravo radi na tome da njegovi kapaciteti uskoro uđu u sustav Double Tree by Hilton što bi podiglo i ukupnu kvalitetu gostiju koji dolaze na otok.
 
Naime, kada je on preuzeo hotele u Supetru su ljetovali gosti koji su iznamljivali smještaj od dvije zvjezdice, a zahvaljujući njemu trenutačno dolaze oni bolje platežne moći, odnosno četiri zvjezdice.
 
Gospodin Dužić ove godine po prvi put sjedi i u žiriju izbora i veseli se trenutku kada će se konačno objaviti pobjednica. Osim Dužića i Štajdija, u žiriju će i ove godine biti poznati guru luksuza Monty Shadow, talijanska glumica i blogerica Audrey Tritto, estetski kirurg dr. Zoran Žgaljardić.
 
Boris Štajduhar ovaj izbor organizira već devetu godinu za redom, a ideja je uvijek ista: ne morate biti poznati niti imati manekenskog iskustva da biste postali najseksi Hrvatica. Štajdi je šansu dao i anonimnim djevojkama.
 
'Cijeli život se bavim fotografijom i zadovoljan sam što već devetu godinu za redom uspijevam organizirati jedini izbor ljepote koji se temelji na fotografijama djevojaka. Svake godine interes je sve veći pa je teško odabrati najljepšu djevojku. Iduće godine će biti deset godina da smo započeli s izborom i planiram uvesti neke promjene.', kazao je Štajduhar.
 
Štajdijeve najseksi Hrvatice samosvjesne su mlade žene kojima laskaju titule najljepših, najpoželjnijih, najseksepilnijih, ali im one nisu glavni cilj.
 
Prijašnje pobjednice Malina Grahek, manekenka i voditeljica Nikolina Miletić Minovska, manekenka Petre Frković, glumica Ornele Vištice, model i pjevačica Mije Jurilj, manekenka i humanitarka Melita Fabečić Onyshenko, studentica Laure Pende i možda najpoznatija pobjednica i, po jednom eminentnom uredniku, autoru kratkih priča i budućem članu ovog jubilarnog izbora koji smo maloprije najavili, najljepša i pametnija Iris Volf. Studentica modnog dizajna i uspješan model s respektabilnom međunarodnom karijerom i osmijehom - kako on to voli reći - ljepšim od zadarskog zalaska sunca.
 Fotografiranje je završeno u subotu u kasnu večer, ali u međuvremenu su se skrivale od užeglog sunca. Srećom, hlad su lako pronašle. Problem je što su snimanja rađena na suncu i curama je trebala neka zaštita. Zato su se u izboru Najseksi Hrvatica by Štajdi okrenuli svojim prijateljima u La Roche Possay. Cure su koristile njihovu kremu za sunčanje koja ima visoku i fotostabilnu UVA i UVB zaštitu od sunca, a nakon sunca su koristile balazam koji obnavlja kožu Cicaplast Baume 5B. A, između snimanja, cure su nosile majice koje su same napravile na mojatvojamajica.hr, najvećem i najpoznatijem online shopu za dizajniranje majica.
Međutim, ona dvojica ping pong igrača s početka teksta, a za koje smo tek naknadno saznali da zapravo nisu nikakvi turisti već naš urednik kulture Đuro Jelačić i njegov šegrt Pero koje smo tamo poslali da napišu izvještaj sa snimanja i informiraju zainteresiranu javnost o tom glamuroznom izboru pa da, evo, ne moramo objavljivati neki veoma sličan onome koji izašao u drugim medijskim partnerima ovog izbora, nisu na to mislili i, jebatga, pocrvenili su kao što Hrvatska još dugo neće. (Barem ne pod ovim vodstvom)
 
Uvidom u ove fotografije, nismo im to mogli zamjeriti.
 
Oduzeti od plaće - e, to svakako!