10 beauty savjeta koji će vas spasiti "u zadnji čas"

| Beauty |

5 trikova govora tijela
10 beauty savjeta koji će vas spasiti "u zadnji čas"

 Svi imamo neke sitne beauty probleme koji kao da nas uvijek muče i gotovo smo se pomirili s time da ih ne možemo riješiti. Primjerice, kad naš divan visoki rep upropasti neposlušna mlada kosa koju ne možemo ukrotiti ili pak ruž koji kao da se topi s usana...

No gdje postoji problem, postoji i rješenje! U nastavku pročitajte male savjete koji puno znače.

NEUKROTIVA MLADA KOSA

Sigurni smo da vam se barem jednom dogodilo da ste složili punđu od netom oprane kose i jednostavno niste mogli obuzdati mladu kosu koja je konstantno ispadala. U tom slučaju vjerojatno vam nije preostalo ništa osim poprskati cijelu kosu lakom ili ignorirati dlačice. Ali ukrotiti kosu je tako lako - staru četkicu za zube dobro operite, osušite i zatim nasprejajte lakom za kosu. Nakon toga, četkicom možete zagladiti dlačice uz glavu, a da kosa pritom ostaje čista.

ZA JOŠ DUGOTRAJNIJU FRIZURU

Ponekad i najuže ukosnice (tzv bobby pins) ispadaju iz kose, no lako ih možete ukrotite na sljedeći način: Pošpricajte svoje ukosnice šamponom za suho pranje pa ih tek onda stavite u kosu. Tako će dugotrajnije stajati i frizura će vam biti bolje fiksirana.

Batiste Dry Shampoo
Batiste Dry Shampoo

KAKO POPRAVITI SLOMLJENE KOMPAKTNE MAKEUP PROIZVODE

Kad vam se slomi najdraže sjenilo/puder/bronzer, najčešće se zadovoljite i s njihovim mrvičastim ostacima, ali u par koraka ih možete sasvim popraviti! U posudicu sa smrvljenim proizvodom nakapajte malo čistog alkohola i prstom ga poravnajte dok ne izgleda čvrsto i ponovno kompaktno. Nakon nekoliko sati (kad se proizvod sasvim osuši), vaše sjenilo/puder/bronzer će ponovno biti kao novo!

Dior Diorblush Sculpt Professional Contouring Powder Blush
Dior Diorblush Sculpt Professional Contouring Powder Blush

 

 

ŠLJOKASTI NOKTI

Ako ponekad poželite staviti šljokice na nokte za ludi izlazak, no ne želite kupovati još jedan lak - odaberite fora šljokičasto sjenilo i nanesite ga decentno po laku koji se suši. Kad se sasvim osuši, nanesite sloj prozirnog laka da šljokice budu postojane.

ČVRSTI NOKTI

Istina, lakovi za učvršćivanje noktiju postaju sve kvalitetniji i možete ih koristiti na tjednoj bazi i očekivati rezultate. No za dugoročni učinak izaberite čisti vitamin! B complex vitaminske tablete pomoći će vam kroz nekoliko tjedana i nokti će vam dugotrajno biti zdraviji. 

Matirani nokti
Matirani nokti

ZA TAMNE MRLJE PO LICU

Umjesto da kupujete posebne korektore za tamne mrlje po licu (koje su ponekad neizbježne), uzmite svoj koraljni ili narančasti ruž. Nanesite malo ruža na tamne mrlje (nanesite ga kao korektor), a zatim preko toga utapkajte korektor u vašoj nijansi kože. Ova kombinacija će ukloniti svaku tamnu mrlju!

SAVRŠENO NANOŠENJE RUŽA ZA USNE

Ruževi jarkih ili tamnih boja nikako ne smiju ići na ispucale usnice! Ruž će se skupljati na ostacima kože i sam pogled na vaše usnice bit će grozan. Da se ovo ne bi dogodilo, starom (blago namočenom) četkicom za zube masirajte usnice dok ne skinete ostatke stare kože. Nakon toga nanesite olovku za usta i ruž onako kako biste to i inače uradili.

TOP 10 najboljih crvenih ruževa!
TOP 10 najboljih crvenih ruževa!

NAJNJEŽNIJE RUKE

Ruke možete brzo regenerirati tako da nanesete na njih sloj meda (pa preko toga gumene rukavice) i držite ih tako 20-30 minuta pa ih isperete. Med će sasvim hidratizirati vaše ruke! Bizarno, ali djelotvorno.

UVIJEK POSTOJAN KOREKTOR

Često se tijekom dana korektor koji ste nanijeli ispod očiju ili na mjesta koja želite istaknuti (tzv. highlight područja) počinje otapati i skidati s ključnih mjesta. Da biste spriječili taj mrski efekt nabavite fiksirajući i matirajući puder  i četkicom ga lagano nanesite preko svježe nanesenog korektora. On garantira postojanost!

MUFE ULTRA HD CONCEALER 226,00 kn
MUFE ULTRA HD CONCEALER 226,00 kn

SAVRŠENO MAČKASTO OKO

Jedna od najtežih stavki kod nanošenja make up-a definitivno je izvući mačkasto oko tako da izgleda pravilno i jednako na oba oka. Vježbom se, naravno, dolazi do savršenstva, no ubrzajte proces komadićem ljepljive trake (možete koristiti i one medicinske trake koje nemaju sklisku već meku gornju stranu). Odrežite dva komadića i postavite ih jednako u kuteve oka tako da početak lijepite kao dijagonalni nastavak donjeg kapka. Tako ćete moći napraviti savršeno ravnu liniju, jer ćete crtati uz ljepljivu traku, a kada se tuš osuši samo traku maknete. Rezultat je zaista genijalan!

Trend s pista: Mačkaste oči sa zlatom
Ovo je sve što trebate za ovaj makeup look