Velika brazilska zvijezda Bebel Gilberto na Festivalu Orsula

| Art |

 

Novo izdanje Festivala Orsula odabire najbolje od suvremenog jazza, funka, bossa nove, flamenca i drugih glazbenih žanrova. Organizacija Festivala Orsula prvi put dovodi veliku brazilsku zvijezdu Bebel Gilberto, koja će nastupiti 28. lipnja i s njom otvara festival. Bebel Gilberto plijeni pažnju na sceni dugi niz godina te i samim time niže bezbroj nagrada za svoj rad. Kao kćer Joao Gilberta i pjevačice Miuche, muzikom se bavi od devete godine. Karijeru je započela 1986., a 2000. izdaje Grammy nominiran 'Tanto tempo', elektronski laid back bossa nova hit album, koji je bio jako popularan po svim svjetskim klubovima. Njena sinteza elektronike s autentičnim brazilskim ritmovima i melodijama postavila ju je među najprodavanije brazilske umjetnike svih vremena. Za one koji nikad nisu čuli bossa novu ili se nećkaju da dođu na Orsulu poslušati Bebel Gilberto ona kaže: „Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas.“

Kao predgrupa Bebel Gilberto nastupit će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom. Park Orsula u posljednjih je nekoliko godina svog postojanja ugostio preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundationa, Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića, S.A.R.S.-a, ali i mnogih drugih. Ulaznice za sve dane  Festivala možete kupiti on line preko sustava Entrio, te putem službene stranice Festival www.orsula-festival.com/karte  i na prodajnim mjestima:

Turistička Agencija Compass South Adriatic Dubrovnik, Pera Čingrije 2, Dubrovnik te Youth Hostels Dubrovnik – HFHS, Vinka Sagrestana 3, Dubrovnik.

Video: https://youtu.be/4rlzdn9xk6c

PROGRAM Festivala Orsula 2017.

Srijeda, 28.06.               BEBEL GILBERTO

predgrupa                      MAJA GRGIĆ trio

Utorak, 11.07.               ZEMLJA GRUVA /FEMI KUTI & THE POSITIVE FORCE

Subota, 15.07.               DHROEH NANKOE ENSEMBLE

Subota, 22.07.               STAND UP VEČER: SANDRA SILAĐEV I DAMIR NIKŠIĆ

Subota, 29.07.               KEZIAH JONES

Subota, 05.08.               JOSE ENRIQUE MORENTE & IRENE RUEDA

Utorak, 08.08.               MORE LOVE ENSEMBLE & MARIO IGREC

Petak, 11.08.                 ATOMSKO SKLONIŠTE

Nedjelja, 13.08.             TADIĆ & TEOFILOVIĆI

Subota, 19.08.               DIEGO GUERRERO