Uz Orgazam i agrifocaccie predstavljene slike Vicka Buktenice

| Art |

Izložba slika Vicka Buktenice

U četvrak navečer u prepunom zagrebačkom clubu Bulldog, poznati slikar otočke naive, Šoltanin Vicko Buktenica izložio je svoje djela naive, ali i apstrakcije, koja je u novije vrijeme također dio njegovog slikarskog opusa.

Uz motive otoka Šolte, taktove Male Florami i prekrasan glas Mije Domaćin gosti su uživali u neodoljivoj agrifocacci i vinu Orgazam koje sam Vicko proizvodi od šoltanskih autohtonih sorti.

Izložba slika Vicka Buktenice
Izložba slika Vicka Buktenice

Vicko Buktenica je slikar naivac. Profesionalni ribar rano ujutro, uzgaja vinovu lozu, proizvodi vino Orgazam, a u slobodnim trenutcima povlači se u svoj mali atelje i slika. Njegove slike su prepune svježine, ali i neke začudne mirnoće. Ljubav prema moru, nedirnutoj prirodi, voljenom otoku Šolti i Maslinici, Vicko prenosi na platno u živim bojama, a intezitet boja govori o njegovom odnosu prema ugođaju koji prikazuje i o kojem govori kistom i bojom. Njegove slike su otvoren prozor naive na ljepotu domicilne okoline, rekao je Tonči Blagajić koji ga je i predstavio.

Među posjetiteljima bili su i Zvonimir i Tanja Soldo, Mario i Draga Stanić, Jozo Bogdanović, Sandra Marković i Gordan Crvenković, Suzy Josipović Redžepagić, Alan i Ana Kurjak.

S izložbe slika Vicka Buktenice
S izložbe slika Vicka Buktenice