Umjetnici diljem svijeta ovako se bore protiv Trumpove zabrane

| Art |

Kao što već vjerojatno znate, Donald Trump nedavno je izdao svoj kontroverzni nalog o zabrani ulaska u Sjedinjene Američke Države državljanima građanima iz pretežno muslimanskih zemalja. Iako se Hrvatska ne nalazi na popisu, i jednoj je Hrvatici bio zabranjen ulazak u SAD iz istih razloga. Iz potpuno jasnih razloga, ljudi diljem svijeta brzo su počeli izražavati svoje ogorčenje, ali i svoju solidarnost s onima koji su pogođeni ovom apsolutno neljudskom zabranom.

Mnogi su svoj stav odlučili pokazati kroz umjetnost, no Hank Green otišao je korak dalje na svom Twitteru napisavši: "Za svaki odgovor na ovaj tweet koji će sadržavati ručno nacrtanu poruku podrške imigrantima, muslimanima i/ili izbjeglicama, sam ću donirati 5$ ACLU-u".

I nije lagao - već je donirao više od 5000 američkih dolara američkoj građanskoj slobodnoj uniji (American Civil Liberties Union - ACLU) kako bi im pomogao u njihovoj borbi. ACLU teškim se naporima trudi osigurati da Trump djeluje unutar područja zakona. Provjerite neke od naših omiljenih crteža u galeriji i slobodno pokažite svoju podršku dodavanjem vlastitog crteža u komentare na Twitteru.