Terraneov eko-art natječaj i izložba „Reciklirajmo“

| Art |

Terraneo natječaj "Reciklirajmo"
Terraneo natječaj "Reciklirajmo"

Festival Terraneo, u sklopu svogEko Art programa kroz koji se spajaju umjetnost i ekologija, ponovno organizira natječaj i izložbu plakata na odabranu temu aktualne ekološke problematike. Podsjetimo, u sklopu ovog dijela ekološkog programa, 2011.g. bio je održan prvi ovakav natječaj, s tematikom uštede vode naziva 'Kap po Kap', na koji je pristiglo 114 radova iz cijele regije.

Ove godine, Terraneo poziva dizajnere, grafičare i fotografe iz cijele regije da se uključe u kreativni natječaj pod nazivom „Reciklirajmo!“ organiziran u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom (HDD). Tema ovogodišnjeg natječaja je recikliranje a od sudionika se traži da svoje viđenje ove ekološke teme izraze kroz format plakata za čiju se izradu mogu se korisiti fotografije, ilustracije, grafički dizajn i slično.

Plakati trebaju komunicirati globalni problem gomilanja otpada te hitne potrebe za njegovom kontrolom gdje je recikliranje jedan od glavnih instrumenata za ostvarenje tog cilja. Također, radovi trebaju potaknuti gledatelja na razvijanje ekološki odgovornog ponašanja te svijesti o tome da je uvođenje navike recikliranja u svakodnevni život pojedinca jedan od najvažnijih koraka u rješavanju problema otpada s kojim se planeta Zemlja sve teže nosi.

15 najboljih radova, prema izboru stručnog žirija, biti će otisnuto u formatu 2*1.5 metar i postavljeno u formi dvotjedne izložbe u centru Šibenika neposredno prije početka festivala Terraneo. Kada Terraneo počne, plakati se sele na festivalsku lokaciju gdje će ih tisuće domaćih i stranih posjetitelja imati prilike vidjeti. Pobjednici također osvajaju i besplatne ulaznice za Terraneo festival i festivalske majice.

Van konkurencije natječaja, ali na zadanu temu, 6 radova zajednički će izraditi i polaznici vrtića i osnovnih škola grada Šibenika. Ovi radovi će također biti predstavljeni u sklopu izložbe u Šibeniku i na festivalskoj lokaciji.

Natječaj traje od danas pa do 07. srpnja 2013. a radovi se šalju elektronskim putem na e-mail adresu reciklirajmo@terraneofestival.com.

Inače, odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more sinonim su za Terraneo - glazbeni festival koji pruža tjedan dana nezaboravnog ljetovanja i zabave!