Suvremena opera "Mimi" ponovno na zagrebačkoj sceni

| Art |

U petak, 25. i subotu, 26. ožujka ponovno možete pogledati operu Mimi Frédérica Verrièresa pod ravnanjem Darijana Ivezića u režiji Guillaumea Vincenta.

Riječ je o projektu nastalom u koprodukciji pariškoga kazališta Bouffes du Nord i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Hrvatska premijera predvođena domaćim izvođačima pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera u režiji Guillaumea Vincenta održana je 18. siječnja 2016. godine. Novim izvedbama ravnat će Darijan Ivezić, kojemu će to biti dirigentski debi.

Suvremena opera Mimi u HNK

Opera Mimi slobodna je adaptacija Puccinijeve opera La Bohème. I ona govori o umjetnosti, siromaštvu i ljubavi, iznad svega, ljubavi u svim oblicima, jer svaki lik ima svoju viziju ljubavi koja mu pripada, bilo da je riječ o idealiziranoj emociji, ljubomori, bolesnoj ljubavi ili onoj smrtonosnoj…. Mimi Frédérica Verrièresa nije transpozicija Puccinijeve opere La BohèmeMimi je djelo otrgnuto iz 19. stoljeća, u želji da zazvuči i odjekne danas i sada. Mimi je sagledana iz dvostruke perspektive, one Puccinijeve koju dobro poznajemo i ove sadašnje, koja je čini našom suvremenicom.
 
U glavnim ulogama nastupaju pjevači Leon Košavić, Maja Posavec, Mia Domaćina, Đani Stipaničev, Gorana Biondić i Vanda Winter.

Suvremena opera Mimi u HNK