Fuliranje u Tomićevoj ulici najcool je blagdanski događaj u gradu

| Art |

Prije nekoliko danas smo pisali o najboljimbožićnim sajmovima u Europi, a danas je na redu došao jedan o božićnih sajmova u Zagrebu. Definitivno najurbaniji božićni sajam u glavnom gradu je Fuliranje kod uspinjače u Tomićevoj ulici.

Fuliranje je kulturno-zabavni adventski događaj koji je počeo prije desetak dana, a traje sve do 01.01.2014. Smjestio se u Tomićevoj ulici i Zagrepčanima nudi razne atraktivne sadržaje. Trgovina, gastronomija, kultura i zabava dio su fuliranja svakog dana od jutra do večeri pod Zagrebačkom uspinjačom. Nakon uspješnog prošlogodišnjeg adventa kada je Tomićeva pretvorena u Zagreb 30-ih godina, ovog Božića vraća nas u slavne 50-e godine prošlog stoljeća. Ovdje ćete pronaći trgovine u kojima ćete kupovati drugačije i autohtone božićne poklone poput Brokula&Ž s organskim pamučnim proizvodima, Garden sa zdravom hranom, Durance prirodne kozmetieu, HOV HOV pesje pekarne ili Aura istarske proizvode. 

Što nas danas očekuje na Fuliranju?
Što nas danas očekuje na Fuliranju?

Gastronomija na Fuliranju će biti nikad viđena, jer je želja organizatora bila na cesti kreirati gastro klaster koji će zadovoljiti najzahtjevnije ljubitelje i poznavatelje dobre klope i cuge. Apetit, RougeMarin, Hole In One, Zagrebačka Frajla i Binimoto Sushi, za one koji znaju, dovoljna su garancija da Fuliranje ove zime bude nezaobilazna meka svim gurmanima. Za dobru kap ili kapljicu su zaduženi Vivat fina vina,  Rakijarnica i VinoGrad. Za one željne kulture i zabave, za sve nostalgičare i šmekere, Fuliranje nudi mnogo. U suradnji sa dečkima iz Otium udruge i Profesorom Feđom Vukićem, prodekanom fakulteta za Arhitekturu i dizajn, organizirana je izložba dizajna 50-ih godina. Obavezno je posjetite i upoznajte se s kreativcima i genijalcima iz doba kada su glavni radni alati bili glava i olovka, bez  Corela, Adobe-a, Photoshopa i drugih stimulansa.

Raspored događanja na Fuliranju
Raspored događanja na Fuliranju

Za one željne dobre čagice i muzike, svima znani Robert Mareković i Tomo Ricov su za Vas pripremili glazbeni presjek 50-ih godina sa tematskim večerima i programima. Humanitarni  partner ovogodišnjeg Fuliranja je Savez za rijetke bolesti s kojim će se prikupljati sredstva potrebna za osnivanje i otvaranje centra koji će svakodnevno pomagati onima kojima je pomoć i najpotrebnija, pa pripomognite i Vi. O ostalim zanimljivostima i programima na Fuliranju obaviještavat ćemo vas pravovremeno, a za sada je bitno da znate da tko ne posjeti Fuliranje, kao da nije bio u Zagrebu u božićno vrijeme. Danas svi koji posjete ovu zagrebačku fuliranciju moći će uživati u programu "Pepermint Twist icons", promociji Binimoto sushija koji se uskoro otvara u Radničkoj i Teslinoj te završiti u klubu Pepermint uz Tomu Ricova. Vidimo se na Fuliranju?