Najljepša serija fotografija snimljena s Vijetnamskih mostova

| Art |

Fotografkinja Loes Heerink snimila je nevjerojatnu seriju fotografija budeći se u 4 sata u jutro. Serija pod imenom „Vendors from Above“ nastaje u ranim jutarnjim satima, dok prodavači, najčešće migrantice pune svoje bicikle svježim voćem i povrćem i tako voze cijeli dan dok ne prodaju svoju robu. Vremenski uvjeti ponekad su bili izazov jer neko vrijeme morala čekati na hladnoj kiši čekajući da uslika jednu od svojih prekrasnih fotografija, ali kaže kako se isplatilo jer su neke od najljepših fotografija nastale upravo nakon kiša ili oluja.

Heerink je godinama živjela u Vijetnamu i postala fascinirana uličnim dobavljačima, toliko da je nastojala uhvatiti tu ljepotu na jedinstven način. Čekajući na raznim mostovima oko Hanoia, Loes je strpljivo čekala da prodavači prođu, snimajući ih dok su nesvjesno prolazili ispod mostova.

„Ovaj je projekt započeo mojom fascinacijom ženama koje nose svoju robu, nemaju pojma koliko lijepo izgledaju ti bicikli, nemaju pojma da svaki dan stvaraju male komade umjetnosti“ rekla je Loes. Šareni aranžmani svakodnevno mijenjaju oblik i boju, ovisno o tome što je svježe, a prodavačice koje rade u izazovnim uvjetima bude se u 4 sata u jutro kako bi zaradile malo dodatnog novca.

Njezin san je proširiti projekt na 100 slika i objaviti knjigu pod nazivom „Vendors“ kako bi se proslavila ljepota vrijednih uličnih prodavača. Nada se da će na Kickstarteru prikupiti sredstva za povratak u Vijetnam gdje će razgovarati s radnicima i dovršiti snimanje slika potrebnih za publikaciju. Heerink nema namjeru zaraditi novac na projektu, nego jednostavno objaviti seriju kako bi ispunila san i proširila ljepotu koju ti prodavači nesvjesno utjelovljuju.
Za dodatne fotografije posjetite njen Instagram profil.