Saznajte sve o landartu i ponovno se zaljubite u prirodu

| Art |

Danas će i sutra Nikola Faller, magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga "Slama" u Art Parku kraj Tomićeve, stvarat jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 2. listopada činiti sastavni dio nove galerije na otvorenom. 

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u landart, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno.

Nikola Faller i udruga 'Slama' u Art Parku

Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.

Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.

Nikola Faller i udruga 'Slama' u Art Parku