Sam Mendes ipak će režirati novi film o Jamesu Bondu?

| Art |

Sam Mendes i Daniel Craig
Sam Mendes i Daniel Craig

Sam Mendes, reditelj komercijalno iznimno uspješnog nastavka naziva Skyfall te scenarist John Logan ponovno će surađivati i na novoj agentovoj avanturi koja zasad nema radnog naslova. Novi 24. nastavak megapopularne špijunske franšize o najslavnijem tajnom agentu na svijetu Jamesu Bondu biti će premijerno prikazan u SAD-u 6. studenog 2015. godine.

Mediji su još u ožujku prenosili kako je Oscarom nagrađen redatelj odbio novog Bonda navodeći njegovu izjavu kako mu je rad na Skyfallu bio jedno od najboljih iskustava profesionalne karijere no da se posvećuje drugim obvezama poput kazališnog rada. Ipak, mišljenje je promijenio kada mu je producentski dvojac Michael G. Wilson i Barbara Broccoli dao dovoljno vremena odnosno spremno odgodio produkciju kako bi Mendes mogao ispoštovati obveze koje ima prema kazališnim projektima, omogućivši mu novi rad na franšizi. 

Bonda će četvrti put glumiti Daniel Craig, dok povratak drugih glumaca treba tek potvrditi. Među njima su najizgledniji povratnici Ben Whishaw, Ralph Fiennes te Naomie Harris, a već smo vas obavijestili i da Penelope Cruz pregovara za ulogu Bond djevojke. Podsjetimo, Skyfall je film s najvećom zaradom u povijesti britanskog box-officea, a zaradio je više od 1,1 milijarde dolara diljem svijeta.