„Pričaj mi o Gorkome“ Mani Gotovac gostuje u Maloj sceni

| Art |

Pričaj mi o Gorkome

U kazalištu Mala scena u Zagrebu od 5.-7. te 9. studenoga gostuje najnovija predstava HNK-a Varaždin „Pričaj mi o Gorkome“ koja je uprizorena dramatizacija dvaju romana „Fališ mi“ Mani Gotovac.

Ova iznimna predstava koja je svoju praizvedbu imala 11. listopada ove godine u Varaždinu, donosi snažnu ljubavnu priču u čiji su vrtlog uvučeni i gledatelji, a Lela Margitić, Hana Hegedušić i Robert Plemić sjajnim glumačkim kreacijama nude pregršt emocija koje se prelijevaju u gledalište.

Ljubavna priča o dvoje ljudi koji su trideset godina živjeli jedan za drugoga, a samo tri godine proveli zajedno, na sceni je začinjena glazbom Erica Satiea i Consuelo Valasquez (»Bésame mucho«) te poznatom šansonom Edith Piaf »Non je ne regrette rien« (Ne žalim ni za čim), što dodatno podcrtava dramatičnost i romantičnost prizora.

Odgovor na pitanje koje već mjesecima zaokuplja hrvatsku kazališnu javnost - tko je od hrvatskih političara u stvarnom životu bio „Gorki“, glavno lice predstave, još uvijek nismo otkrili.

 „Pričati o ljubavi, kao i voljeti, trebamo uvijek!“ o predstavi kaže Mani Gotovac, a ako se slažete s njenom tvrdnjom, svakako ne propustite ovu predivnu predstavu i priliku da je pogledate u Zagrebu.