Preljub, nagrađena serija dolazi na naše ekrane

| Art |


Preljub

Što se dogodi kada se zaljube ljudi koji ne bi smjeli? Što učiniti kada u braku nešto fali? Najčešće dolazi do preljuba, uglazbljenog i odglumljenog otkad postoji 7. umjetnost. No Showtime donosi potpuno drugačiji pogled na bračnu nevjeru i time osvaja čak 3 Zlatna globusa.

Preljub

Ne, ne radi se o slabašnom ljubavnom zapletu i već sto puta viđenoj temi, nego o inovativno strukturiranoj priči o teško ostvarivoj romansi. Priča je ispričana iz muške i ženske perspektive, a koliko muškarci i žene različito gledaju na stvari, vidljivo je iz svakog iskaza koji glavni glumci daju detektivima i priče koju pričaju gledateljima.

Seriju Preljub (The Affair) Showtime je predstavio publici prije dvije godine, nakon uspješnica Domovine, Dextera, Doktora za Seks, Trave i drugih. U ovoj originalno i zanimljivo ispričanoj psihološkoj drami glavne uloge tumače Britanac Dominic West koji nam je dobro poznat iz Žice, njegova sunarodnjakinja Ruth Wilson koju smo gledali u Lutheru, Joshua Jackson koji je nama s ovih prostora najpoznatiji po ulozi tinejdžera Paceyja u seriji Dawson's Creek, ali i kao partnera Diane Kruger te Maura Tierney koja je rame uz rame s Goranom Višnjićem glumila u Hitnoj službi

Preljub

Bijeg od učmalosti Noi Solloway (Dominic West) će pružiti mlada konobarica Alison (Ruth Wilson) koju susretne već prvi dan po dolasku na imanje svoga bogatog punca. Nakon tragedije koja je zadesila nju i njezina muža Colea (Joshua Jackson) Alison će samo željeti svoj život dovesti u red. Već u prvoj epizodi vidimo kako je to izgledalo kada su se Noah i Alison upoznali, ali kada nam o upoznavanju priča Alison, događaji su malo drugačiji. Nije ona prišla njemu, nego on njoj, nije on spasio svoje dijete od gušenja, nego ona, nije ona njega pozvala pod tuš, nego se on sam zainteresirao.

U Noinoj verziji priče, Alison je vatrena zavodnica i svaki njezin pokret poziva na akciju, dok je u njezinoj verziji ona rezervirana i ispada da se tek slučajno našla u preljubu.

Dok pratimo priču preljubnika i reakcije njihovih supružnika, u pozadini njihova preljuba događa se i policijska istraga potencijalnog ubojstva. Glavni osumnjičeni su Noah Solloway i Alison Lockhart, a njih i njihove supružnike Helen i Colea svako malo možemo vidjeti kako u sudnici daju iskaz i pričaju svoju stranu priče koja se gotovo uvijek drastično razlikuje.

Preljub

Scenaristica i producentica serije je Sarah Treem koju znamo po angažmanu u serijama Kuća od karata (House of Cards) i Na terapiji (In Treatment) te Hagai Levi, izraelski scenarist po čijoj je seriji Be Tipul snimljena američka serija Na terapiji. O Preljubu, Sarah ističe: „Zanimljiva mi je borba koja se katkad odvija u gledateljima. Ljudima koji su naklonjeni ideji apsolutne istine gledanje ove serije bit će vrlo izazovno iskustvo.“

Vrhunska glumačka postava i maštovit scenarij seriju Preljub čine prvoklasnom psihološkom dramom koja gledatelja usiše već nakon prvih deset minuta. Sve epizode Preljuba, intrigantne i dinamične drame premijerno možemo gledati od 1.3. na Pickboxu.