Novi film Woody Allena "Wonder Wheel" oduševio Zagrepčane!

| Art |

Novi film Woody Allena "Wonder Wheel"

ODRŽANA SVEČANA PREMIJERA FILMA „WONDER WHEEL“!

Sinoć je u prepunoj dvorani CineStara Avenue Mall održana svečana premijera najnovijeg remek-djela nezaustavljivog Woodyja Allena – „Wonder Wheel“. Premda je već zašao u 80-e godine života i snimio preko pedeset filmova, Woody Allen ne prestaje mamiti svojim uratcima pa tako niti „Wonder Wheel“ nije izuzetak. Najveća dvorana CineStara jedva je bila dovoljna za sve one koji su među prvima željeli vidjeti romansu i intrige, tajne i laži čija se radnja odvija tijekom 50-ih godina na Coney Islandu.

Hrvatskoj svečanoj premijeri filma nazočile su brojne domaće javne ličnosti: Anita Dujić, Martina Matušin, Ivona i Anita Juka, Dajana Šošić, Daniela Trbović, Uršula Tolj, Đelo Hadžiselimović, Robert Zuber, Saša Sušec, Erna Rudnički, Ljiljana Vinković, Nera Stipičević, Antonio Franić, Paulo Sfeci, Petra Vukelić, Antonio Gabelić, Suzy Josipović, Tihana Zrnić, Tomo Ricov i mnogi drugi. Voditeljica premijere bila je uvijek opuštena i zavodljiva Martina Validžić.

Novi film Woody Allena "Wonder Wheel"
Novi film Woody Allena "Wonder Wheel"

Nakon projekcije, na domjenku organiziranom u suradnji sa Stella Artois, gosti se nisu tako brzo razišli već su ostali i raspravljali o filmu što je samo dokaz da je i ovoga puta Woody Allen uspio zavesti svoje gledatelje i po tko zna koji put uvesti ih u svijet svoje bogate imaginacije. Hoće li uspjeti osvojiti i ostatak domaće publike na način na koji je osvojio onu prisutnu na sinoćnjoj svečanoj premijeri domaći će gledatelji moći provjeriti već za dva dana kada „Wonder Wheel“ stiže na redovni program domaćih kina.

Novi film Woody Allena "Wonder Wheel"
Novi film Woody Allena "Wonder Wheel"

„Wonder Wheel“, humorna drama smještena je na Coney Island u 50-im godinama prošlog stoljeća, a u kojem su glavne uloge ostvarili Kate Winslet i Justin Timberlake. Upravo njih dvoje u filmu tragaju za poznatim „američkim snom“ mirnog i lagodnog života, a u tim željama pridružuju im se Jim Belushi i Juno Template koji upotpunjuju glavnu glumačku postavu filma.

Film „Wonder Wheel“ priča je o četvero likova čiji se životi međusobno isprepliću usred uzavrele atmosfere zabavnog parka na Coney Islandu. Ginny (Winslet) je melankolična i emocionalno nestabilna bivša glumica koja sada radi kao konobarica; Humpty (Belushi) je njezin grubi suprug i upravitelj ringišpila; Mickey (Timberlake) je zgodan mladi spasitelj koji sanja da će jednoga dana postati pisac kazališnih komada; Carolina (Temple) je Humptyjeva odsutna kćerka koja se u stanu svoga oca skriva od gangstera...

Uz poetičnu fotografiju Vittorija Storara (trostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar za filmove „Apokalipsa danas“, „Crveni“ i „Posljednji kineski car“), film „Wonder Wheel“ moćna je priča o strasti, nasilju i izdaji koja se odigrava u slikovitim kulisama Coney Islanda.

Scenarist i redatelj Woody Allen kao glavno mjesto radnje filma „Wonder Wheel“ stavio je Coney Island na kojem je u djetinjstvu i odrastao. Ovo nije prvi put da Allen u filmu spominje Coney Island – glavnom liku njegovog filma „Annie Hall“, Alvyju, to je bio dom u djetinjstvu, a i sam Allen je tamo odrastao. Zanimljivo je za spomenuti da je „Wonder Wheel“ sa svojom kino distribucijom u SAD-u krenuo 1. prosinca – točno na osamdeset i treći rođendan Woodyja Allena.

Film „Wonder Wheel“ u hrvatska kina stiže u četvrtak, 14. prosinca, ne propustite ga, uživat ćete u intrigantnoj priči, bojama, muzici i kostimima!