Ne propustite jednu od najboljih turističkih atrakcija u ovom dijelu Europe!

| Art |

Tajne Griča

Već sedmu godinu zaredom jedinstvena interaktivna tura Tajne Griča ponovno će oduševljavati sve turiste i posjetitelje od 27. svibnja. Tajnovitu stranu Zagreba posjetioci će moći istražiti, u sklopu ture, svakog petka na hrvatskom i svake subote na engleskom jeziku. Misteriozan čovjek u crnom ogrtaču i ove sezone dočekuje zaljubljenike u povijesne priče i legende - na uglu Mesničke ulice i Ilice, kod spomenika Andrije Kačića Miošića. U mističnoj atmosferi Gornjeg grada, svi posjetitelji imaju priliku zaviriti u skrivene priče Zagreba s fenjerima u ruci te aktivno sudjelovati u događajima koji im se odvijaju pred očima.

Tajne Griča

Poznata hrvatska spisateljica, Marija Jurić Zagorka, vodi posjetioce Tajni Griča kroz sve njegove misterije. Marija Jurić Zagorka bila je prva novinarka i i jedna od najčitanijih hrvatskih književnica. Najpoznatija je po svojim romanima u kojima je često miješala ljubavne romanse s povijesnim elementima. Ovaj jedinstveni projekt u Europi temeljen je na povijesnim činjenicama, elementima romana Marije Jurić Zagorke te na najzanimljivijim gradskim legendama. Turisti, putnici i građani Zagreba i ove sezone mogu doživjeti pogled u stare tajne, prekrasne romanse i zakulisne igre na poseban i drukčiji način.

Tajne Griča

Atraktivan projekt Tajne Griča prepoznat je i u svijetu. National Geographic Traveller uvrstio je turu na jednu od petnaest svjetskih noćnih avantura koje morate doživjeti. Već treću godinu zaredom TripAdvisor prepoznaje Tajne Griča kao jednu od vodećih turističkih atrakcija u Zagrebu po glasovima posjetitelja svojom prestižnom nagradom Certificate of Excellence.

Kvaliteta turističke ture Tajne Griča nagrađena je nagradom Croatian business tourism 2012. za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma 2012. te nagradom Hrvatske turističke zajednice Doživi Hrvatsku – Experience Croatia 2013. priznanjem u kategoriji za Kulturni itinerer 2013. godine.

Tajne Griča