Natalie Portman kao bezvremenska Jacqueline Kennedy u novom filmu "Jackie"

| Art |

 Dugo očekivani film ‘Jackie’ prati život američke prve dame Jacqueline Kennedy nakon ubojstva predsjednika Kennedyja. Glumica Natalie Portman prihvatila je ulogu tugujuće udovice u filmu Pabla Larraín. Francuska kostimografkinja Madeline Fontaine rekreirala je kompletan look prve dame u ovome filmu.

Elegancija i gracioznost Jackie Kennedy ono je što je čini jednom od najistaknutijih stilskih ikona 20. stoljeća. U 60-ima, njezina prepoznatljiva bob frizura pomogla je definirati cijelu modnu dekadu, baš kao i njena odijela i haljine.

U filmu, Natalie vidimo u čak nekoliko ikoničkih lookova. Jedno je svakako rozo odijelo koje je nosila u Dallasu na dan tragične pogibije predsjednika Kennedyja. Drugo pak nosi na plakatu za film, a radi se o crvenoj haljini u dva dijela koje potpisuje Dior. 

Što se tiče rozog odijela od tvida, kostimografkinja je priznala kako je bilo itekako teško pogoditi pravu boju. "Obavili smo nekoliko testova kako bismo bili sigurni da je rezultat prave boje", rekla je Fontaine te nadodala: “Trebalo nam je pet istih komada svakog outfita i napravili smo svaki! Chanel nam je pomogao s pravim gumbima."