Još samo nekoliko dana do Human Rights Film Festivala

| Art |

film ''Ne''
film ''Ne''

Još nas samo nekoliko dana dijeli od početka novog, jubilarnog izdanja festivala filmova o ljudskim pravima, Human Rights Film Festivala! Festival se otvara u subotu, 08. prosinca u 20 sati u kinu Europa projekcijom čileanskog igranog filma Ne cijenjenog redatelja Pabla Larraína u kojem glavnu ulogu igra Gael Garcia Bernal. Predfestivalski program pak počinje ranije i to 06. i 07. prosinca u kinu Grič – u sklopu istog bit će prikazana Njemačka trilogija preminulog njemačkog umjetnika i redatelja Christopha Schlingensiefa.

Ove godine na festivalu biti će prikazana 34 filma kroz sedam festivalskih dana. Kao i prethodnih godina,  održat će se i niz diskusija koje pokušavaju potaknuti neka od ključnih aktualnih društvenih problema i to uz cijenjene goste predavače Toma Keenana i Norberta Mappesa-Niedieka

Vezano za tematski fokus na problematiku Roma danas, svi posjetitelji moći će uživati u dva koncerta u klubu Močvara: Tonija Kitanovskog & Cherkezi Orchestre te Kálmána Balogha & Gipsy Cimbalom Banda uz gosta Lajka Félixa!

film ''Ne''
film ''Ne''