Izložba Vladimire Spindler „Prijateljice i ja“ oduševila na otvaranju

| Art |

Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Velvet predstavljena izložba fotografkinje Vladimire Spindler pod nazivom „Prijateljice i ja“.

S obzirom da izložbu može najbolje predstaviti njena autorica, pitali smo je  o konceptu i ideji izložbe o kojoj kaže: „Priča je krenula prije godinu i pol dana kada sam susrela sam moju dragu prijateljicu Sanju Šantak, izgrlile smo se i kada je krenula od mene pomislila sam „Bože, kako je ženstvena,  podsjeća  me na Sophiu Loren.“ I tako malo po malo rodila se ideja da svoje drage prijateljice pretvorim u prave filmske dive, koje su bez ustezanja pred mojim objektivom zaigrale svoje prve filmske uloge.

Žene su mi u umjetničkom smislu puno intrigantnije i zanimljivije od muškog spola. Tu sam činjenicu shvatila kada sam u svojim prijateljicama i drugim djevojkama vidjela muze koje me asociraju na filmske dive.

Galerija Velvet bila je  idealno mjesto za takvu izložbu, još mi je nedostajao  jedan detalj za kompletnu priču i tada sam shvatila da je to dan, stoga 8. ožujak (8. mart) tu je s posebnim razlogom. To je nekad bio dan koji se više slavio i obilježavao nego danas pa sam pomislila da je upravo to dan kada se trebamo okrenuti sebi. Osmi mart. Divno, odlučila sam izaći sa pričom toga dana s porukom i kao moj poklon svim ženama s jasnom porukom: Svaka žena u očima nekog drugog promatrača može biti filmska diva.  Tim koji je sudjelovao su također same žene kojima se svidjela moja ideja i poklanjamo to svim drugim ženama. Slavimo žene i veličajmo njihovu ljepotu.“

Prijateljice koje su utjelovile Vladimirine najdraže filmske dive su: Petra Fabro (Sigourney Weaver), Ariana Korlaet (Eva Green), Sanja Šantak (Sophia Loren), Martina Sahbaz (Monica Bellucci), Lada Luketić (Lauren Bacall) i ona sama (Capucine). 

Izložbu „Prijateljice i ja“ možete se pogledati u Galeriji Velvet do 30.03.2013, ulaz je slobodan.

Izložbu su na samom otvaranju pogledala brojna imena društvenog života: Kristina Krepela, Ana Majhenić, Edvin Liverić, Anita Dujić, Matija Dedić, Nedad Korkut, Lea Dekleva, Loredana Bahorić, Ogi Antunac, Arsen Ostojić, Sanja Piljić, Ronald Braus i brojni drugi.