Hrvatski umjetnik je posvetio fotografije korona virusu

| Art |

Stephan Lupino je predstavio svoje umjetničko djelo koja simbolizira koronavirus pod nazivom Planet Apocalypse.

Naš poznati umjetnik Lupino je naslikao seriju slika pod nazivom Planet Fire koja se sastoji od 3 slike.

“Ja sam tu seriju Planet Fire i Planet Fire 2 započeo prošle godine, a potaknulo me sve sto se drastično događa zadnjih par godina s planetom: veliki požari u Californiji, Amazona je gorjela. To je sve bilo apstraktno prikazano na Planet Fire.”

Planet Fire 2 sam radio sa Zmajem jer je zmaj Kineski prepoznatljiv simbol. Najviše zagađenja dolazi iz Kine i kao da sam osjetio da će i nešto poput koronavirusa od tamo doći.”

“Treću sliku Planet Apocalypse sam počeo skicirati već oko božićnih i novogodišnjih praznika u Thailandu kad je Australija buktila s požarima i tisuće je životinja izgorjelo, a u međuvremenu je stigao taj koronavirus te sam njime završio tu treću sliku.” - otkrio nam je Stephan Lupino.

Potvrda posebnosti ovih slika je to što je Andrew Hemingway, poznati umjetnički kritičar u svoju recenziju uvrstio Lupinove slike te je Planet Apocalypse objasnio kao sliku koja "prikazuje stanje u kojem se naš planet našao, uništen od čovjeka, prirodnih katastrofa i virusom COVID-19. Zemlja u krupnom planu postaje stanica virusa koja u svojoj srži otkriva viziju očaja. Iskrivljeni, rastopljeni, deformirani oblici života i grozničave izobličene lubanje pokazuju scenarij za sudnji dan, neizbježnu apokalipsu koja nagovještava kraj svega“.