Galerija pretvorena u 700 kvadratni labirint napravljen od torte

| Art |

Od jučer pa sve do 13. ožujka 2016. godine, posjetitelji Think Tank galerije u Los Angelesu mogu se izgubiti u labirintu od 700 kvadratnih metara napravljenim od torte. Dobro, istina je da se neće moći najesti od akrilnih radova, no zasigurno će im otvoriti apetit. Instalacija pod imenom „Break Bread“ umjetnika Scott Hovea i Baker's Sona, nadogradila je galeriju isključivo slatkim grijesima. Posjetitelji tako mogu prošetati kroz 6 skulpturalnih odaja koje su od poda do stropa pretvorene u kolač. Tijekom ove postave, torta-labirint ugošćuje niz umjetnika koji će održati svoja događanja – od privatnog Cirque du Soleil performansa do underground comedy showa.

„Break Bread“

Hoveova instalacija  sadrži zbirku „tortolikih“ skulptura koje na trenutke postaju dekadentne i odbojne. Akrilni matirani radovi protežu se do stropa i po stropu, omataju oko arhitektonskih greda te uključuju integirane umjetne dijamante, oštre visoke stiletto pete i oštre očnjake.

Umjetnik pod pseudonimom Baker's Son naslikao je hiperrealističke akvarel slike potrošačke robe koja nas istovremeno mami i gadi nam se ispod sjajne površine.

„Break Bread“