Spotlight, odličan oscarovski film koji razotkriva crkvene tajne

| Film |

Siječanj i veljača vrijeme su najboljih filmova, vrijeme kada u našim kinima igraju filmovi nominirani za najveće svjetske filmske nagrade. I dodjela nagrada Oscar nam se bliži, a jedan od fiilmova nominirani za film godine je i Spotlight, film čija je premijera bila sinoć, a koji od sutra igra u hrvatskim kinima.

Spotlight je temeljen na novinskom istraživanju iz 2002. godine koje je nagrađeno Pulitzerom i kritičari, ali i publika ga smatraju jednim od najboljih filmova ove godine. Od strane brojnih udruženja filmskih kritičara proglašen je filmom godine. Nominiran je za šest najvažnijih Oscara u kategorijama najboljeg filma, redatelja (Tom McCarthy), montaže, scenarija i sporednih glumaca. Svi koji su ga na sinoćnoj premijeri pogledali kažu da je film koji se ne propušta.

Spotlight

Novinari Boston Globea su 2002. razotkrili dobro čuvanu tajnu iz crkvenih redova te tako iskopali jedan od najvećih skandala u povijesti Katoličke crkve. Glumački ansambl je doista veličanstven počevši od Marka Ruffala, preko Micheala Keatona i Rachel McAdamas. Ruffalo i McAdams su za svoje uloge požrtvovnih novinara također nominirani za Oscara.

Spotlight

Ova posveta istraživačkom novinarstvu stiže u domaća kina sutra, 18. veljače.  

Poznati na premijeri filma Spotlight

Među mnogima na Iskonovoj premijeri uživali su i Damir Markovina, Danijela Trbović, Suzy Josipović Redžepagić, Mario Petreković, Ana Strizić, Mirjana Hrga, Đelo Hadžiselimović, Nera Stipičević, Robert Zuber i Lupino.