Fantastični plakati hrvatskih dizajnera u borbi protiv nezanja

| Art |

"Budućnost će biti dizajnirana, samo je pitanje tko će je dizajnirati."

Akcijom "Hrvatski dizajneri u akciji", na inicijativu strane dizajn menadžerice Tatjane Bartakovic i dizajnerice Ive Babaja, Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) te Kulturnjaci2016 žele svojom kreativom i najjačim oružjem kojeg posjeduju (osim znanja) iskazati podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi, voditelju radne skupine dr.sc. Borisu Jokiću te njegovom timu stručnjaka koji su jasno poručili da struka treba biti ispred politike. Ovi najbolji kreativci i slobodni umovi Republike Hrvatske žele ukazati da se i dizajn nalazi u službi izgradnje kvalitetnijeg življenja kao jedinstveni alat za provođenje promjena i društvene komunikacije.

Lijevo: Sandro Dujmenović, desno: Marko Cvijetić i Jurica Koletić

"Mi dizajneri smatramo da pravo na moderno obrazovanje našoj djeci daje priliku da stvore novi, bolji svijet. Reforma obrazovanja od ogromnog je značaja za razvoj naše zemlje i tiče se svakog građanina Republike Hrvatske. Ako se obrazovni sustav ozbiljno ne reformira, ne može to niti jedna grana ekonomije. Svaka strategija razvoja je reforma u svojoj biti. Bez sustava koji omogućuje djeci da stječu vještine u skladu s vremenom - krademo djeci budućnost." Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Jelenko Hercog

Ovi fenomenalni plakati rad su hrvatskih dizajnera i umjetnika koji bi mogle one (nažalost) nezainteresirane građane zainteresirati za prosvjede najavljene 1. lipnja u Zagrebu (Trg bana Jelačića), Splitu, Zadru, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Virovitici, Rijeci, Puli, Dubrovniku, Poreču, Korčuli, Križevcima pa čak i u Bruxellesu. Prosvjed će se u navedenim gradovima održati u 18 sati - vidimo se tamo?

Lijevo: Jakov Vilović i Demijan Bačić, desno: Igor Manasteriotti