Exit festival i službeno je najbolji glazbeni festival u Europi

| Art |

Exit festival
Exit festival

Exit festival osvojio je prvo mjesto u kategoriji najvećih europskih festivala na ceremoniji dodjele Europskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards) koja je sinoć održana na festivalu "Eurosonic Noorderslag" u Groeningenu u Nizozemskoj. Exit je iza sebe ostavio neke od najvećih europskih festivala kao što su belgijski Tomorrowland i mađarski Sziget. Publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Europe upravo Exit festival najbolji! 

Deset finalista činili su belgijski festivali Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festival iz Poljske, njemački Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivali, ko i mađarski Szigetom.

Exit festival
Exit festival

Ovo je prvi put da Exit osvaja prvo mjesto u konkurenciji velikih europskih festivala iako je u najužem izboru od 2010. godine kada je i pokrenuta ova nagrada. Exit je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival od strane još jednog važnog autoriteta u festivalskom svijetu "UK Festival Awards".

Exit R:Evolucija 2013. ostat će zapamćena kao jedno od najuspješnijih izdanja festivala do sada. Oboreni su mnogi interni rekordi, dok je ostvarena posjeta od oko 200 tisuća ljudi. Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala biti će u znaku Exit Avanture koja nas vodi na Exit 2014 i to od 10. do 13. srpnja ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu te na Sea Dance Festival od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz kod Budve, jednoj od najljepših plaža Jadrana. Radujemo se još jednom izdanju Exit festivala.