Dr. House aka Hugh Laurie u Ljubljani!

| Art |

Hugh Laurie, dr House glumas, glazbenik

Sigurno niste znali kako je Hugh Laurie, glumac koji je utjelovio jednog od najzanimljivijih i najspecifičnijih televizijski likova, Dr. Housea ujedno i poznati glazbenik. Ovaj britanski glumac, svjetski poznat kao čangrizavi i cinični televizijski liječnik uskoro nastupa kao glazbenik u Ljubljani. U sklopu europske turneje i povodom izlaska albuma „Didn’t It Rain“, s grupom The Copper Bottom Band predstavit će se publici u Križankama, gdje će nastupiti u srijedu, 24. srpnja.

Hugh Laurie nema samo izuzetnu glumačku karijeru, nego je poznat i kao odličan glazbenik. Samouki klavirist koji taj instrument svira od djetinjstva, 2011. godine objavio je uspješan prvijenac „Let Them Talk“. Album je osvojio najviša mjesta svjetskih blues ljestvica, a glazbene kritičare i javnost oduševio je svojim neworleanskim bluesom.

U svibnju ove godine Laurie je objavio svoj drugi album „Didn't It Rain“, gdje je zvuk mardi grasa i New Orleansa zamijenio južnjačkim bluesom i tangom. Ploča sadržava obrade blues skladbi, između ostalih i pjesme pionira bluesa kao šta su W. C. Handy (‘St Louis. Blues’) i Jelly Roll Morton (‘I Hate A Man Like You’), te novijih pop i rock glazbenika kao što su Dr. John (‘Wild Honey’) i Alan Price iz grupe Animals (‘Changes’).

Hugh Laurie, dr House glumas, glazbenik
Hugh Laurie

„Odlučio sam da ću krenuti dalje i dublje u šumu američke glazbe koja me je oduševljavala već kao dijete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i glazba i ljudi s kojima sam imao čast raditi na novom albumu“, rekao je najpoznatiji doktor, Dr. House, manje poznat kao Laurie.

Producent albuma ponovo je Joe Henry, višestruki dobitnik nagrade Grammy, a „Didn't It Rain“ je snimljen u siječnju 2013., u losangeleskom studiju Ocean Way Studio. Izvrsnim glazbenicima iz Laurieve prateće grupe The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch, Patrick Warren, Elizabeth Lea i Larry Goldings – pridružili su se i gvatemalska kantautorica Gaby Moreno i soul pjevač Jean McClain, koji je surađivao s brojnim i raznolikim izvođačima kao što su Jimmy Cliff i Sheryl Crow. Na albumu „Didn't It Rain“ kao posebni gost pojavljuje se i Grammyjem nagrađeni blueser Taj Mahal, koji pjeva obradu američkog jazz glazbenika Little Brother Montgomeryja 'Vicksburg Blues'.

Hugh Laurie, dr House glumas, glazbenik
Hugh Laurie naslovnica albuma

Ako vas je Hugh Laurie dosad oduševljavao preko televizijskih ekrana u kultnoj seriji „Dr. House“, onda je pravi trenutak da ga vidite i čujete uživo. Neka vam vruće ljetne dane uljepša s pucketavim blues vokalom i uživo pokaže da osim glumačkog, ima i izuzetan glazbeni talent. Brojni rasprodani koncerti dokazali su da je Laurie svestrani umjetnik koji u svoje glazbene nastupe uključuje i elemente drame i komedije, zbog čega koncert u Križankama jednostavno ne smijete propustiti. Karte za koncert biti će u prodaji i u Hrvatskoj, a detalje prodaje pronađite na internetu.

Hugh Laurie u akciji