Dolce Vita heritage festival po drugi put u predivnom Rovinju!

| Art |

Predstavljanje drugog Dolce Vita festivala

Dolce Vita je heritage festival koji već drugu godinu za redom slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - glazbi, filmu, dizajnu, modi plesu i hrani. Prvi vintage festival u Hrvatskoj i pravi hedonistički vikend svojim je posjetiteljima po prvi puta prošle godine ponudio originalan, inspirativan i bogat glazbeni program, vrhunsku zabavu te kulturni i gastronomski užitak.

U predivnom Rovinju u samom centru grada, u staroj tvornici duhana od 6.-8- lipnja ove godine moći ćete doživjeti istinski retro doživljaj! Uz bogati glazbeni program hrvatskih i stranih bendova, najboljih zagrebačkih i rovinjskih, ali i regionalnih restorana, izložbe oldtimera, vespi pa sve do vintage namještaja i vinila, plesnih radionica swinga, lindija, jivea, twinsa, projekcija vintage filmova, vintage frizeraja, ponovo ćemo udisati pravi zrak 50-ih i 60-ih godina!

Na prvoj Dolce Viti svakako treba izdvojiti nastup Natali Dizdar and Vintage Soul banda koja se po prvi put predstavila kao pjevačica soul klasika šezdesetih godina, na tragu Dusty Springfielda i Arethe Franklin, što je naravno pratio i odgovarajući image.

Ove godine Dolce Vita ponosna predstavlja: Polecats - legendarni britanski neo rockabilly band, uz Stray Cats predvodnici rockabilly revivala. Trio Valore, britanska mod supergrupa koju čine članovi bandova Oasisa, Paul Wellera, The Whoa, Style Councila, Paul McCartneya, Amy Winehouse. The Excitmens, uzbudljivi soul band s fenomenalnom pjevačicom iz Barcelone. Zatim, Ray Collins hot club poznati njemački rhythm'n'blues/jive band koji će rasplesati i najsuzdržanije posjetitelje. Goodfellas, talijanski swing kraljevi, Montefiori Cocktail iz Italije, čija je glazba korištena u seriji "Sex and the city", a od hrvatskih grupa tu su Swingersi, Billie and the Kids, B and the Bops.

Posebna poslastica prve Dolce Vite bila je i poznata hrvatska frizerka s londonskom adresom, Nina Butkovich-Budden. Osnivačica "Nina's hair parlour", prvog vintage frizerskog salona u Ujedinjenom Kraljevstvu, hvaljena je u britanskim i svjetskim medijima. Između ostalih, o njoj je pisao Vogue, Harper's Bazaar i The Guardian, a u njenoj stolici sjedile su brojne slavne ličnosti od Pamele Anderson, Palome Faith do londonskog gradonačelnika Borisa Johansona! Ove godine Nina će okupiti tim vizažista i frizera s kojima će gostovati na Dolce Vita festivalu u Rovinju.

Na Dolce Viti moglo se pohađati i jednosatne radionice ljepote u kojima u kojima se moglo naučiti kako i samo možete postati pin up diva 1950-ih.

Vintage market najpoznatijeg vintage restauratora namještaja iz 50-ih i 60-ih godina Igora Receka-Gangstera ove će godine stvoriti pravu filmsku scenografiju u staroj tvornici duhana u Rovinju, burlesque show u izvedbi internacionalne legende Kalinke Kalaschnikow iz Beča koja je upravo završila turneju po Kini ili tečaj radionica swing plesova, plesne škole Back to swing na Dolce Viti i ove godine razveselit će mnoge.