Dobrodošlicu ljetu i ove godine koncertom na Srđu poželjela Ana Rucner

| Art |

Ana Rucner na Srđu

I ove godine, treći put za redom, svjetski poznata čelistica Ana Rucner na dubrovačkom je Srđu sa svojom kolegicom, pijanisticom, Andrejom Sesar, održala koncert kojim je proslavila službeni početak najtoplijeg godišnjeg doba. Njihovim ranojutarnjim koncertom otvoren je još jedan Festival Ana u Gradu te, na način kako i dolikuje glazbenicima, proslavljen Svjetski dan glazbe. Potporu projektu dala je i Mesna industrija Gavrilović koja je u sklopu kampanje PaštetArt za uzvanike organizirala doručak na jednoj od najljepših lokacija u Dubrovniku.

Ana Rucner na Srđu
Ana Rucner na Srđu

Ni ovog 21. lipnja činjenica da koncert počinje u pet sati ujutro nije bila prepreka Aninoj publici da prisustvuje koncertu i u zoru uživa u umjetnosti. Brojni građani i turisti uživali su u prvim zrakama sunca slušajući Anine i Andrejine izvedbe poznatih hrvatskih kompozitora Rudolfa Matza i Mateja Meštrovića, kao i djela glazbenih velikana poput Johanna Sebastiana Bacha, Camillea Saint-Saënsa te Thomasa Albinonija.

Ana Rucner na Srđu
Ana Rucner na Srđu

"Glazba je moj život, sviranje je moj poziv, a kada sviram na ovakvom predivnom mjestu nema većeg užitka. Sretna sam što me, iako je riječ o koncertu u pet sati ujutro, dolazi slušati velik broj ljudi s kojima slavimo početak ljeta na jednom od najljepših mjesta na svijetu. Ponosna sam što je koncert prepoznat u javnosti i što ga je podržala Mesna industrija Gavrilović koja svojom podrškom najavljuje kampanju PaštetArt“, rekla je Ana Rucner.