Brojni poznati podržali Nikšu Kušelja u glazbenim vodama

| Art |

Nikša Kušelj

Sinoć je u zagrebačkom caffe baru Velvet održana promocija knjige „Fleur de sel“ i cd-a „Berači soli“ glumca i kantautora Nikše Kušelja. Uz pratnju benda Visconti Nikša Kušelj izveo je pjesme sa svog prvog kantautorskog albuma na kojem je autor glazbe i stihova. U ovoj jedinstvenoj večeri glazbe i poezije uživali su mnogi poznati poput Jelene Perčin, Nere Stipičević, Irene Škorić, Mare Bratoš, Branke Cvitković, Saše Šekoranje, Slavka Juraga i brojnih drugih.

Nera Stipičević i Nikša Kušelj
Nera Stipičević i Nikša Kušelj

Album nam donosi atmosferu mediteranske glazbe i uvodi nas u svijet slikovitih asocijacija na ljetno kino, Dubrovačke ljetne igre, bose noge, nonu i klavir, akvarij te brodove i luke. Kao rođeni Dubrovčanin Nikša nam dočarava atmosferu Grada kroz sjećanje na svoje djetinjstvo.

Nikša Kušelj
Nikša Kušelj

Zbirka pjesama se sastoji od tri dijela: „Fleur de sel“ dotiče nesvjesno u nama, „Rijetki petci i zgužvani ponedjeljci“ čine pjesme o stvarnosti, filmu i kazalištu, dok „Festival-karneval-funeral“ otvara stvarnost i realitet oko nas.

Mara Bratoš i Nikša Kupelj
Mara Bratoš i Nikša Kupelj

Nikša Kušelj poznati je hrvatski glumac. Značajnije uloge ostvario je u filmovima „Konjanik“ i „Generalov carski osmjeh“, te u seriji „Jesen stiže dunjo moja“. Kao član ansambla HNK u Zagrebu istaknuo se u predstavama „Prosjačka opera“, „Macbeth“ i „Konji ubijaju zar ne“. Pobjednik je HRT-ovog show-a „Zvijezde pjevaju“ 2008. godine.

Knjiga „Fleur de sel“ i cd „Berači soli“ dostupni su na prodajnim mjestima Tisak i Tisak Media i idealni su za ovo ljetno vrijeme pred nama.