Besplatna nova aplikacija za besplatno čitanje knjiga - odabrali smo najbolje autore!

| Art |

Hrvatice i Hrvati te turisti koji se odluče posjetiti Lijepu Našu, od ovih blagdana mogu potpuno besplatno čitati knjige putem nove također besplatne aplikacije pod nazivom "Croatia Reads". Tako je Hrvatska postala prva zemlja na svijetu u kojoj je dostupno 100.000 vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta bez potrebne članske iskaznice ili posebnog koda. Sada unutar naših granica, knjige na raznim jezicima pa i znanje, dostupno je svakome tko posjeduje Android ili IOS pametni telefon ili tablet.

Sve što trebate napraviti je skinuti besplatnu aplikaciju Croatia Reads, registrirati se i čitati unutar Hrvatske bilo kada i bilo gdje. Mi smo pronašli 3 autora na hrvatskom jeziku koje jedva čekamo pročitati.

1. Jorge Bucay

Psihoterapeut i pisac Jorge Bucay rođen je 1949. u Bue­nos Airesu. Živi između Argentine, Španjolske i Meksika. Širom svijeta poznat je kao voditelj grupnih terapija te slavan kao uspješan pisac. Objavio je dvanaest uspješnica, među kojima se ističu Ispričat ću ti priču, Voljeti se otvorenih očiju, Računaj na mene, Priče za razmišljanje, Cartas para Claudia, Recuentos para Demián, El Cochero i El Juego de los cuentos, koje su prodane u milijunima primjeraka i prevedene na dvadesetak jezika.

2. Stieg Larsson 

Prve tri knjige iz serije Millennium, Muškarci koji mrze žene, Djevojka koja se igrala vatrom i Kule u zraku, novinar Stieg Larsson do­vršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći. Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najpro­da­vanije europske knjige posljednjeg desetljeća. Prva knjiga na­građe­na je 2005. najprestižnijom nagradom za kriminali­stičke romane u Skandinaviji Glasnyckel, druga knjiga dobila je 2006. nagradu Švedske akademije za detektivske romane, a trećom knji­gom Larsson je ponovno osvojio nagradu Glasnyckel, čime je postao tek drugi autor koji ju je osvojio dva puta.

3. Emmanuelle Pagano

Emmanuelle Pagano suvremena je francuska autorica koja je dosad objavila desetak proznih djela. Roman Adolescenti trogloditi, nagrađen Europskom nagradom za književnost 2009., objavljen je u hrvatskom prijevodu Ursule Burger Oesch (MeandarMedia, 2014), koja upravo finalizira prijevod autoričina proznog djela Vezivanja. U časopisu Tema (5-6, 2014) objavljene su i dvije kratke priče iz zbirke Lisicu golim rukama, u prijevodu Valentine Bregovac, studentice prevoditeljstva na Sveučilištu u Zadru.