Beograd ugostio Noir Festival i izložbu Saše Šekoranje

| Art |

U sklopu Noir Festivala, Beograd je ugostio izložbu Double Identity Saše Šekoranje

Sinoć je u beogradskoj galeriji O3ONE svečano otvorena "Double identity" izložba noir fotografija akademskog umjetnika Saše Šekoranje koja je ekskluzivno snimljena za prošlogodišnji Noir Festival,  a koja nakon  premijernog predstavljanja u zagrebačkom Muzeju arhitekture, gostovanja na Sarajevo Film Festivalu i Dubrovačkim ljetnim igrama zatvara svoju turneju u Beogradu odakle je produkcijski započela.

Svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su glumci koji su između ostalih glumaca u regiji sudjelovali u stvaranju u ove divne foto-filmske priče: Aleksandar Srećković, Milena Pavlović, Iva Štrljić, slikar Saša Pančić te mnogi drugi.

U sklopu Noir Festivala, Beograd je ugostio izložbu Double Identity Saše Šekoranje
Saša Šekoranja

Izložba fotografija 'Double Identity' svojevrsni je remake scena iz kultnih noir filmova. No, ovaj put u ulogama nezaboravnih noir filmskih likova i zvijezda zlatnog hollywoodskog doba, ispred objektiva poznatog hrvatskog umjetnika Saše Šekoranje, zasjale su brojne poznate glumačke zvijezde iz regije – Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Svoje idole iz djetinjstva, “dajući” ujedno tako i novi život najvećim noir klasicima, utjelovili su glumci poput Ksenije Prohaske, Sanje Vejnović, Janka Popovića Volarića, Nataše Janjić Lokas, Zane Marijanović, Ivane Roščić, Gorana Bogdana, Ive Visković, Leona Lučeva, Leone Paraminski, Mirana Kurspahića, Jelene Perčin i mnogih drugih.

Veliki interes publike i medija iz cijele regije koji je izložba 'Double Identity' izazvala već svojim premijernim predstavljanjem u Hrvatskoj, potvrđuje mišljenje kako je Saša Šekoranja potpuno uspio u svom naumu da u crno-bijelom svijetu oživi likove iz najvećih noir klasika, ali i najvećih filmskih klasika svih vremena općenito.

Danas je tehnologija otišla uistinu daleko, snimiti fotografiju uistinu nije problem, ali želio sam jednu ovakvu priču, želio sam crno - bijele fotografije. Odrastao sam uz takve fotografije, pa iako je to vrijeme više period mojih roditelja i oni su bliži tim vremenima, dajem si slobodu da volim život prošlog... Ovakva vrsta fotografiranja i izložbi nije nešto revolucionarno i neviđeno. A opet, svaka je izložba izazov, novo iskustvo i na kraju krajeva, u projektu su sudjelovali glumci iz cijele regije. Drago mi je da su upravo glumci prepoznali priču, da su se rado odazvali i pokazali susretljivost u svakoj situaciji“ izjavio je o radu na izložbi Saša Šekoranja i dodao: „Meni je sve ovo bilo jedna velika igra, zanimljivo druženje koje mi je pružilo puno radosti i veselja. Sve ovo podsjetilo me je na dane kada smo se svi mi maskirali kao djeca. Čak mislim da smo tada bili puno ozbiljniji jer smo željeli zadiviti svoje prijatelje, roditelje, profesore, a ovdje smo maskirali druge i kroz jednu opuštenu priču dobili lijep i kvalitetan projekt. A to i očekujem od same izložbe, jedina želja mi je da se družim sa dragim ljudima, da upoznam neke nove ljude, umjetnike, provedem ugodno vrijeme s ljudima s kojima sam sudjelovao u ovoj priči i  uživam u još jednom dobro odrađenom projektu. U Beogradu smo započeli sa snimanjem i tu završavamo!'.

Postavljanje izložbe 'Double Identity' u beogradskoj galeriji O3one, u samom središtu Beograda, bit će ujedno i predstavljanje projekta NOIR beogradskoj publici.  Izložba je otvorena od 23. do 29. lipnja, a ulaz je slobodan.