6 modno zanimljivih filmova iz 90-ih koje morate pogledati još jednom

| Art |

Filmovi koje se isplati pogledati još jednom u kojima su Julia Roberts i Uma Thurman postale dive Hollywooda.

Pretty Woman, 1990

Netrivijalna varijanta Pepeljuge u kojoj crvenokosa ljepotica Viviana (Julia Roberts) fascinira milijardera Richarda Gerea, a pred našim očima naučila je zamršene postupke blagovanja i kako s istim glamurom nositi elegantnu i onu manje elegantnu odjeću. Julia Roberts je do 23. godine života dobila drugu nominaciju za Oscara te prvu nagradu Zlatni globus za Pretty Women. Nepotrebno je reći kako je ovaj film pravi klasik koji zasigurno nikada neće izgubiti vjernu publiku koja ga iznova gleda.

"Pretty Woman", 1990

Thelma and Louise, 1991.
Jedan od najpoznatijih filmova 90-ih godina o dvije prijateljice, slavnog redatelja Ridleya Scotta. Njihovo putovanje, međutim, ne započinje očekivano, jer Thelmu pokuša silovati muškarac kojega Louise ubije kako bi spasila prijateljicu. Film koji se svakako isplati ponovo pogledati. Pravi je spoj avanturističkog filma i trilera, ali je u svojoj biti zapravo himna ženske samostalnosti i međusobnog pomaganja.

Thelma and Louise, 1991

True Romance, 1993.
Nažalost Patriciju Arquette u posljednjih 15 godine teško je pronaći u bilo kojoj velikoj i nezaboravnoj ulozi (iznimka film Boyhood). No, tijekom 1990-ih zajedno s Christianom Slaterom bila je dio gotovo svih glavnih filmova u Hollywoodu. Prema scenariju Quentina Tarantina, ovaj krimić i triler s elementima crne komedije i romantičnog filma, prava je poslastica.

"True Romance", 1993

Pulp Fiction, 1994
Od kultnog filma "Pulp Fiction" započelo je veliko prijateljstvo između Quentina Tarantina i Ume Thurman. Ovaj film bio je nominiran za čak 7 Oskara, uključujući i onaj za najbolji film, a Tarantino i Avery osvojili su kipić za najbolji originalni scenarij. Pulp Fiction je film ispričan kroz četiri slabo povezane priče o nasilju i iskupljenu.

Pulp Fiction, 1994

Confused, 1995
Omiljeni film svih tinejdžera iz 1990-ih godina o školskim godinama iz snova uz proučavanje sebe, mode u školi, "prijateljskih" dogovora i "visokih strateških" planova za hvatanje muškog srca. Pozivamo vas da se vratite djetinjstvu i dobro nasmijete uz Aliciu Silverstone, Brittany Murphy i Stacey Dash.

Confused, 1995

Romeo + Juliet, 1996
Australski redatelj Baz Luhrmann na samom početku svoje karijere dopustio si je interpretaciju Shakespeareovog remek-djela na moderan način i u tome je uspio. Vrlo mlada Claire Danes i Leonardo DiCaprio osvojili su gledatelje diljem svijeta, kao i žiri berlinskog festivala. 

Romeo + Juliet, 1996