Recept: Najbolja bajadera torta s narančom bez pečenja
Danas 23. svibnja - sretan rođendan nekome mom koji baš i ne voli slavit rođendane, ali ja volim njega... Ovo je jedna prekrasna tortica za njega... Jednostavna, brze pripreme, a tako ukusna i fina... Jedna od meni najdražih... Hvala mojoj prijateljici Ani za receptić!
Vrijeme pripreme: 1 sat
Okrugli kalup za tortu
- 30 dag mljevenog keksa (pettit bure)
- 37,5 dag putra
- 39 dag štaub šećera
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 25 dag mljevenih oraha
- 1 čaša soka od naranče
- 1/2 litra mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 tučena slatka vrhnja – prema želji
Napravite tri kreme u tri zdjele:
1. krema: Umutite 30 dekagrama mljevenog keksa, 12,5 dekagrama rastopljenog putra, 13 dekagrama štaub šećera i 10 dekagrama rastopljene čokolade za kuhanje s malo soka od naranče pa stavite na 15-ak minuta da se stisne u hladnjak.
2. krema: Umutite 25 dag mljevenih oraha, 12,5 dag rastopljenog putra i 13 dag štaub šećera s malo soka od naranče pa stavite na 15-ak minuta u hladnjak da se stisne.
3. krema: Dva pudinga od vanilije skuhajte u pola litre mlijeka s 4 žlice šećera. Kada se masa ohladi, dodajte 12,5 dag putra i 13 dag štaub šećera i izmiksajte zajedno u kremu.
U kalup stavite prvu kremu i poravnajte je. Na prvu kremu stavite drugu kremu pa treću. Na kraju prema želji tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem ili po vrhu pospite naribanim koricama naranče...