Moj sirni namaz s orasima
Prvi put sam radila ručak za 45 osoba i kuhala za tako puno osoba... No, sve količine sam proporcionalno povećavala i uspjela... Između ostalog, kao couvert, napravila sam i ovaj sirni namaz koji sam servirala uz prepečeni kruh.
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme hlađenja: 2 - 3 sata
- 25 dag svježeg (posnog) kravljeg sira zdrobljenog vilicom
- 5 dag kremastog sira (abc sir, philadelphia ili sl...)
- 5 dag naribanog parmezana
- 5 dag mljevenih oraha
- 5 - 6 oraha (sitno nasjeckanih)
- prstohvat soli
- prstohvat bijelog papra
- prstohvat čilija - prema želji
- Baguette (francuz) ili neki drugi bijeli kruh npr. talijan, lizika
Izmješajte kravlji sir, kremasti sir, parmezan i mljevene orahe te izradite u glatku kremu. Sitno nasjeckajte orahe, dodajte ih u kremu i izmješajte. Ohladite u hladnjaku dva - tri sata. Izrežite Baguette na šnite jednake debljine. Nakratko ih tostirajte u pećnici na 180 ° C ili prepecite u tosteru te poslužite uz namaz.