Desert dana: Čarobni amaretti!

| Wine and dine |

Amaretti
Amaretti

Amaretti (makroni od badema) poznati su talijanski kolačići, porijeklom iz Venecije, a serviraju se uz desertno vino ili neki liker, te kao prilog sladoledu, mousse-u ili se mljeveni dodaju u druge kolače... Iako ih ima gotovih za kupit, pogotovo na Jadranu, napravite ih sami za svega nekoliko minuta...

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Temperatura pećnice: 150C

  • 25 dag oguljenih badema
  • 20 dag štaub šećera
  • 1 žličica arome gorkog badema
  • 4 bjelanjka
  • putar i brašno za lim

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano im dodajte 10 dag štaub šećera. Ostali šećer pomiješajte s ribanim oguljenim bademima i aromom badema, te i tu smjesu žlicu po žlicu pažljivo dodajte u smjesu bjalanjaka. Pećnicu zagrijte na 150C. Lim nauljite i pobrašnite i žličicom ili kuhinjskom špricom za brizganje kreme stavljajte u hrpicama na lim. Pecite ih u pećnici dok ne postanu svijetlo smeđi cca 15 minuta.