Amaretti (makroni od badema) poznati su talijanski kolačići, porijeklom iz Venecije, a serviraju se uz desertno vino ili neki liker, te kao prilog sladoledu, mousse-u ili se mljeveni dodaju u druge kolače... Iako ih ima gotovih za kupit, pogotovo na Jadranu, napravite ih sami za svega nekoliko minuta...
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Temperatura pećnice: 150C
- 25 dag oguljenih badema
- 20 dag štaub šećera
- 1 žličica arome gorkog badema
- 4 bjelanjka
- putar i brašno za lim
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano im dodajte 10 dag štaub šećera. Ostali šećer pomiješajte s ribanim oguljenim bademima i aromom badema, te i tu smjesu žlicu po žlicu pažljivo dodajte u smjesu bjalanjaka. Pećnicu zagrijte na 150C. Lim nauljite i pobrašnite i žličicom ili kuhinjskom špricom za brizganje kreme stavljajte u hrpicama na lim. Pecite ih u pećnici dok ne postanu svijetlo smeđi cca 15 minuta.