Što žene žele? WOW-ice izabrale najbolje vino!

| Wine and dine |

Senjkovići dobitnici nagrade za najbolje vino

ŠTO ŽENE ŽELE je akcija izbora najboljih vina u prošloj godini po izboru ženske udruge Women On Wine – WOW.

Dodjela je lani održana po prvi puta, također u okviru Zagreb Wine Gourmet Weekenda, a ove godine ponovilo se svečano okupljanje žena oko teme vina.

 U 4 kategorije – za  najbolje bijelo, crveno, ružičasto i desertno vino, tj. vino s ostatkom šećera glasale su sve članice udruge WOW i sve WOW simpatizerke, a prema selekciji, autorskoj listi jedne njihove članice, sommelierke.

Ove godine je selekciju napravila Alena Bročilović, a nakon glasanja članica, jutros je na slijepom kušanju, među deset vina koja su se plasirala u finale,  konačni odabir napravio žiri stručnih članica WOW-a  u sastavu: Nina Levičnik, Loreena Meda i Maja Heruc.

WOW vina za 21012. su:

U kategoriji bijelih vina: Tomac Amfora, 2008.

U kategoriji crvenih vina: Nigra Virgo Revolution, 2010., Trapan.

U kategoriji desertnih vina, odnosno s ostatkom šećera : Corona Grande, 2011., Benvenuti.

Najbolje od svih, Grand Prix WOW vino je - rosé  Spoža, 2011., Senjković.

Mladi vinari bračke vinske kuće Senjković kao nagradu su, osim atraktivne skulpture s potpisom dizajnera iz „Grupe“, dobili i nagradno putovanje u vinsku regiju po želji. Prošlogodišnji pobjednici, istarski vinari Kozlović, putovali su u Bordeaux, a kamo će Senjkovići u društvu predsjednice udruge WOW, novinarke Sanje Muzaferije, a u režiji Centra Kaptol i agencije TravelsInStyle  - još se ne zna! ČESTITAMO POBJEDNICIMA!.