Slatki rafioli iz maslinovog ulja? Savršenstvo!

| Wine and dine |

Creski rafioli u maslinovom ulju
Creski rafioli u maslinovom ulju

Ovi sjajni rafioli potječu sa Cresa i zovu se Rafioli Chersini... Probajte, nestvarni su!

Vrijeme pripreme: 1 sat

Vrijeme stajanja tijesta: 30 minuta

Vrijeme pečenja: svaki nekoliko minuta

Tijesto:

  • 30 dag brašna
  • 2 žumanjka
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice bijelog suhog vina
  • sol

Fila:

  • 10 dag meda
  • 10 dag čokolade – naribana
  • 10 dag pinjola – nasjeckani
  • 10 dag oraha – nasjeckani
  • 10 dag lješnjaka – nasjeckani
  • 10 dag grožđica – nasjeckane
  • ušećerena korica limuna – nasjeckana  
  • cimet
  • rum
  • snijeg od 2 bjelanjka

štaub šećer - za posip

Na radnoj plohi zamijesite tijesto od svih sastojaka i pustite ga da malo odstoji. Zatim ga tanko razvucite i narežite na krugove promjera oko 10 cm. Sve sastojke za filu izmiješajte i pustite da se prožmu. Na sredinu svakog kruga stavljajte malo file a rubove kruga namažite sa bjelanjkom. Presavijte krug po pola i rubove stisnite vilicom da se zalijepe. Zagrijte u tavici maslinovo ulje i pržite rafiole par minuta. Dobro ih ocijedite na salveti. Prema želji pospite štaub šećerom