Ovi sjajni rafioli potječu sa Cresa i zovu se Rafioli Chersini... Probajte, nestvarni su!
Vrijeme pripreme: 1 sat
Vrijeme stajanja tijesta: 30 minuta
Vrijeme pečenja: svaki nekoliko minuta
Tijesto:
- 30 dag brašna
- 2 žumanjka
- 2 žlice ulja
- 2 žlice bijelog suhog vina
- sol
Fila:
- 10 dag meda
- 10 dag čokolade – naribana
- 10 dag pinjola – nasjeckani
- 10 dag oraha – nasjeckani
- 10 dag lješnjaka – nasjeckani
- 10 dag grožđica – nasjeckane
- ušećerena korica limuna – nasjeckana
- cimet
- rum
- snijeg od 2 bjelanjka
štaub šećer - za posip
Na radnoj plohi zamijesite tijesto od svih sastojaka i pustite ga da malo odstoji. Zatim ga tanko razvucite i narežite na krugove promjera oko 10 cm. Sve sastojke za filu izmiješajte i pustite da se prožmu. Na sredinu svakog kruga stavljajte malo file a rubove kruga namažite sa bjelanjkom. Presavijte krug po pola i rubove stisnite vilicom da se zalijepe. Zagrijte u tavici maslinovo ulje i pržite rafiole par minuta. Dobro ih ocijedite na salveti. Prema želji pospite štaub šećerom