Savršen ljetni desert: Parfait s malinama i kupinama!

| Wine and dine |

Parfait od malina i kupina
Parfait od malina i kupina

Ovaj recept je francuski klasik. Parfait (parfe) je francuska riječ, a doslovno znači: „savršen“. I moj komentar je samo jedna riječ: savršeno! Iskoristite ovo vrijeme malina, kupina, borovnica, šumskih jagodica i priredite savršeni ljetni recept!

Za 6 osoba

Vrijeme pripreme: 10ak minuta

  • 2 ½ - 3 šalice malina i kupina (svježe ili smrznute)
  • ½ šalice štaub šećera
  • naribana korica 1 naranče
  • 25 dag maskarpone sira
  • 2 dl šlaga (tučeno slatko vrhnje)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kolača brownie (narezana na kockice) ili zdrobljeni omiljeni keksići ili hrskavi musli

Kupite ili ispecite brownie i narežite ih na kockice veličine 2cm x 2cm. Maline i kupine promiješajte sa ¼ šalice šećera u zdjeli i ostavite sa strane da omekšaju i upiju šećer. Mascarpone izmiksajte s hladnim šlagom, naribanom koricom naranče, ostatkom šećera i vanilin šećerom u glatku smjesu. U svaku čašu složite nekoliko brownie kockica, red maskarpone kreme, red malina i kupina, pa ponovite redove. Stavite na neko vrijeme u hladnjak pa poslužite dobro ohlađeni parfait!

Prema želji ukrasite listićima mente.

* Brownie možete zamijeniti sa svojim omiljenim keksićima poput npr. Orea, hrskavim muslima, a mascarpone kremu s jogurtom od vanilije. Također maline i kupine možete zamijeniti s narezanom bananom, borovnicama i jagodama...