Ovaj recept je francuski klasik. Parfait (parfe) je francuska riječ, a doslovno znači: „savršen“. I moj komentar je samo jedna riječ: savršeno! Iskoristite ovo vrijeme malina, kupina, borovnica, šumskih jagodica i priredite savršeni ljetni recept!
Za 6 osoba
Vrijeme pripreme: 10ak minuta
- 2 ½ - 3 šalice malina i kupina (svježe ili smrznute)
- ½ šalice štaub šećera
- naribana korica 1 naranče
- 25 dag maskarpone sira
- 2 dl šlaga (tučeno slatko vrhnje)
- 1 vanilin šećer
- 2 kolača brownie (narezana na kockice) ili zdrobljeni omiljeni keksići ili hrskavi musli
Kupite ili ispecite brownie i narežite ih na kockice veličine 2cm x 2cm. Maline i kupine promiješajte sa ¼ šalice šećera u zdjeli i ostavite sa strane da omekšaju i upiju šećer. Mascarpone izmiksajte s hladnim šlagom, naribanom koricom naranče, ostatkom šećera i vanilin šećerom u glatku smjesu. U svaku čašu složite nekoliko brownie kockica, red maskarpone kreme, red malina i kupina, pa ponovite redove. Stavite na neko vrijeme u hladnjak pa poslužite dobro ohlađeni parfait!
Prema želji ukrasite listićima mente.
* Brownie možete zamijeniti sa svojim omiljenim keksićima poput npr. Orea, hrskavim muslima, a mascarpone kremu s jogurtom od vanilije. Također maline i kupine možete zamijeniti s narezanom bananom, borovnicama i jagodama...