Predstavljena Cro-wine aplikacija za sve ljubitelje vina

| Wine and dine |

Predstavljanje Cro-wine aplikacije

 

Cro-wine aplikacija, namijenjena pametnim telefonima i tablet uređajima, predstavljena je jučer svim ljubiteljima vinske industrije. Aplikacija Cro-wine daje generalne informacije o hrvatskom vinarstvu i vinogradarstvu, informira o vinskim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, educira o osnovnim pravilima degustiranja i sparivanja vina i jela, provodi ankete i kvizove te sadrži priručni gastro rječnik preveden na talijanski, njemački i engleski jezik kao i na kraju dio koji se zove „moje recenzije“ u kojem korisnik aplikacije može spremati svoje osobne recenzije za svoju osobnu evidenciju.

U najobimnijem dijelu aplikacije, sparivanje vina i hrane, postoji mogućnost izbora vina prema odabranom jelu, prema tipu vina, regiji, sorti, cjenovnom rangu ili po autohtonosti, a kada korisnik odabere određeno vino za njega dobiva sve tehničke podatke o izabranom vinu.

Nositeljice projekta Nina Jović i Davorka Krnić-Trick nazočnima su predstavile Cro-wine aplikaciju, a dio aplikacije u kojem su izabrana hrvatska vina i sparena s jelima predstavio je autor tog dijela aplikacije, četverostruki hrvatski prvak sommelier i sudionik nekoliko svjetskih i europskih natjecanja.

Predstavljanje Cro-wine aplikacije
Cro-wine aplikacija

Aplikacija Cro-wine trenutno je dostupna u android verziji, a kroz neko vrijeme biti će dostupna i IOS verzija. Bitno je naglasiti da je aplikacija besplatna i da se može koristiti bez pristupa internetu te da je osim na hrvatskom dostupna i na engleskom jeziku.

Ova aplikacija namijenjena je svima koji malo znaju o vinima i žele se educirati kao i onima koji imaju osnovno znanje, ali ipak trebaju pomoć i savjet  te na kraju onima koji već jesu vinski znalci jer će na njoj uvijek pronaći ažurirane i aktualne informacije.