Vrijeme pripreme: 15ak minuta
Vrijeme pečenja: 35 minuta
1 svježe lisnato tijesto
Krema:
- 35 dag mascarponea
- 10 dag ohlađenog šlaga
- 10 dag štaub šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 nešpricana i naribana korica naranče
voće prema želji (borovnice, maline, kupine, breskve, grožđe...)
listići mente - za ukras
Zagrijte pećnicu na 200C. Razvucite lisnato tijesto na željeni oblik kalupa (četvrtasti ili okrugli) i na njega rasporedite suhi grah da se ne digne te pecite oko 20 minuta. Izvadite, premažite rubove jajem, popikajte dno vilicom i vratite na još 15 minuta da rubovi porumene. U međuvremenu priredite kremu od maskarpone sira. Izmiksajte maskarpone sa hladnim šlagom, vanilin šećerom, naribanom koricom naranče i štaub šećerom i rasporedite na ohlađeno lisnato tijesto. Rasporedite oprano i očišćeno voće (maline, borovnice, grožđe, kupine, borovnice, breskve - sve prema želji) i stavite u hladnjak na dva sata da se kolač stisne i ohladi. Prema želji ukrasite listićima mente.