Hrana s kojom nema gladovanja

| Wine and dine |

Upoznajte fine namirnice uz koje mršavite brzo, lako i zdravo
@andathousandwords

Hrana nije neprijatelj i prijeko je potrebna našem organizmu za normalno funkcioniranje, jedna od najčešćih grešaka osoba koje žele smršaviti je gladovanje. Iako je tako moguće brzinski izgubiti kilograme, posljedice koje ostaju na našem organizmu dugoročne su, stoga je za proces gubljenja kilograma bitna uravnotežena prehrana.
Kako bi si olakšali proces gubljenja kilograma upoznajte se s namirnicama koje imaju malo kalorija, ubrzavaju metabolizam, potiču gubitak kilograma i vrlo su zdrave.

Upoznajte fine namirnice uz koje mršavite brzo, lako i zdravo
@autumnestrue

1. Zeleno povrće poput blitve, špinata i brokule bogato je nutrijentima i antioksidansima, a osim što je siromašno kalorijama štiti vas i od niza bolesti.

2. Kurkuma je začin podrijetlom iz Indije i bogat je izvor beta- karotena. Štiti jetru od slobodnih radikala i smanjuje skupljanje masti u jetrenim stanicama.

3. Istraživanja su pokazala da se šećer iz hrane probavlja do dvadeset puta bolje, ako u nju dodamo ¼ - 1 žličicu cimeta. Možete u svoje pahuljice dodati cimeta ili prije obroka pomiješati pola žličice cimeta i pola žličice meda i zasladiti se.

Upoznajte fine namirnice uz koje mršavite brzo, lako i zdravo
@avointernational

4. Laneno ulje ili sjemenke lana privlače na sebe toksine topljive u mastima i pomažu da se oni izbace iz tijela. Uz toksine, polako odlaze i masti, a budući da su lanene sjemenke pune sluzi pomažu u drenaži naših crijeva.

5. Jaja su bogati izvor proteina te sadrže 9 od 10 amino kiselina koje su potrebne organizmu za normalan rad, ali i za sagorijevanje masnoća.Dokazano je kako osobe koje jaja jedu za doručak duže osjećaju sitost te tijekom dana u organizam unose puno manje kalorija. Jaja su savršena kombinacija uz laganu fizičku aktivnost poput hodanja, trčanja ili plesanja.

6. Đumbir univerzalni je lijek za organizam koji djeluje protuupalno, regulira krvni tlak kao i probavu. Isto tako, đumbir smanjuje osjećaj gladi, ubrzava sagorijevanje masnoća, sprečava nadutost te pomaže kod svih probavnih tegoba.