7 namirnica koje uvijek držite u hladnjaku!

| Wine and dine |

Kečap
Otvoreni kečap mora u hladnjak

Uvijek se priča o namirnica koje ne smiju u hladnjak, a nikad o namirnicama koje obavezno moramo držati u hladnjaku.... Evo 7 namirnica koje uvijek trebate držati u hladnjaku i zašto:

  1. Kečap – iako ih većina restorana ne drži, vi ih držite obavezno! Otvoreni kečap može stajati u hladnjaku samo 3 mjeseca. Poslije ga je bolje baciti nego se otrovati!
  2. Maslac – uvijek ga držite ili u hladnjaku ili u zamrzivaču! Ako ga zamrzavate, odmrznite ga nekoliko sati prije upotrebe – držeći ga u hladnjaku. Izvan hladnjaka se otopi i pokvari.
  3. Sok (juice) – možete ga kupiti toplog ili hladnog, ali čim ga otvorite obavezno ga držite u hladnjaku!
  4. Kikiriki maslac (prirodan, bez konzervansa) – iako ga mi u Hrvatskoj baš puno ne koristimo (kao npr. Amerikanci), i on stoji u hladnjaku, bez njega počinje se odvajati i kvariti...
  5. Javorov sirup, koji više koriste oni koji paze što jedu i koriste ga najčešće kao zamjenu za rafinirani bijeli šećer, mora stajati u hladnjaku da ne bi popljesnivio i to otvoren do 3 mjeseca.
  6. Preljevi za salatu (pogotovo oni sa mlijekom, jogurtom, voćem - citrusom), pa i onaj koji ste sami napravili držite u hladnjaku!
  7. Sezamovo ulje – gorki okus trulog sezamovog ulja pokvariti će bilo koji recept... Hladnjak – pod obavezno!