Kompjutorski miševi koji vas izdvajaju iz mase

| Design |

Kompjuterski miš, nešto je s čime se susrećemo svakodnevno, a da niti ne primjećujemo. Upravo zato što ga svakodnevno koristimo, važno je da pri radu s njim osjećamo zadovoljstvo, a ne nervozu zbog njegove trenutne nefunkcionalnosti. Na ovoj listi pronaći ćete kolekciju modernih, kreativnih i u isto vrijeme funkcionalnih miševa. Nadamo se da će vam pomoći pri budućem odabiru vašeg kompjuterskog prijatelja.

 

Apple Magic Mouse

Apple Magic Mouse

Apple je oduvijek bio poznat po svojim modernim, originalnim i kreativnim miševima. Magic Mouse je nedvojbeno najbolji miš koji dolazi iz Applea u zadnjih nekoliko godina. U ovoj elegantnoj i čvrstoj napravi implementirana je Appleova inovativna multi-touch tehnologija  kao i sposobnost njegovih inženjera da stvore poseban proizvod. Ovaj miš bi preporučili svim ljubiteljima dizajna i Appleovih proizvoda.

 

Razer Mamba Mouse

Razer Mamba Mouse

Glavna karakteristika Razer Mamba miša je bežična tehnologija za prave gamere i njegov hibridni sustav sa trenutačnim prebacivanjem između bežičnog i žičnog načina. Sa reakcijom od 1 ms, Razer Mamba definitivno je najbrži među kompjuterskim miševima. Bežična sloboda, brza reakcija bez odgađanja i kašnjenja, te udobna ergonomija čini ovaj miš neospornim liderom među gaming miševima.

 

Mus2

Mus 2

Dizajn studio Art. Lebedev Studio osmislio je koncept miša koji ne samo da upravlja vašim kursorom na ekrenu već tako i izgleda. Jednostavan, a opet neobičan i efektan dizajn ovog bežičnog optičkog miša sa dvije tipke, omogućuje da savršeno i udobno sjeda u svaku ruku. Predviđeno je da dolazi u crnoj i bijeloj boji, a hoće li krenuti u masovnu proizvodnju ili će samo ostati na ovom konceptu, vidjet ćemo uskoro.

 

Microsoft Arc Mouse

Microsoft Arc Mouse

Sigurno jedna od zanimljivijih varijanti miševa za laptope je Microsoftov Arc Mouse. Bežičan i kompaktan, Arc Mouse uz sve performanse koje posjeduje ima i revolucionaran dizajn, a inovacija leži u njegovoj preklopnoj konstrukciji. Naime, kada se preklopi, izuzetno je kompaktan, a kada se vrati u svoj osnovni oblik poprima oblik luka što dobro utječe na njegovo ergonomiju. Naravno, dolazi u nekoliko boja pa ga možete prilagoditi vašem laptopu. Sa sigurnošću tvrdimo da je ovaj proizvod idealan za uspješne i aktivne mlade ljude.

 

VAIO Bluetooth Wireless Mouse

Vaio Bluetooth Wireless Mouse

Ovaj stylish miš dolazi nam iz Sonyjeve tvornice, a idealan je za laptope iz serije Sony VAIO. Kombinacija oblika i preciznog lasera čine navigaciju idealnom. Ovaj miš zasigurno će biti idealan izbor za one koji cijene stil i eleganciju.

 

Razer Boomslang Collector’s Edition

Razer Boomslang Collector’s Edition

Još jedan kreativan miš koji dolazi iz Razera. Svaki miš iz limitirane Razer Boomslang serije ima svoju jedinstvenu numeriranu kolektorsku karticu. Njegova ugrađena memorija sprema i pamti sve korisnikove postavke koje se u slučaju korištenja miša na drugom kompjutoru automatski izvlače i spremaju. Tijelo Boomslanga izrađeno je od titanove legure, zelenog LED svijetla koje osvjetljava kotačić te donjeg dijela.  Simetrični oblik omogućuje korištenje i ljevacima i dešnjacima.

 

Evoluent VerticalMouse

Evoluent VerticalMouse

Ovaj računalni miša vertikalnog je oblika jer je zamišljen tako da omogućuje da vam ruka pri korištenju u jednako opuštenom položaju  kao i pri rukovanju. Eliminira zavrtanje ruke, a na njemu se radi jednako kao na običnom mišu samo sa okrenutom rukom okomito na stol. Tipkama upravljate istim prstima kao i na položenom mišu. Čini se zgodno.

 

Zero Mouse

Zero Mouse

Ekstremno elegantan miš naziva Zero Mouse osmišljen je od strane njemačkog dizajnera Olivera Rosita. Kao što možete primijetiti, ovaj miš kombinira umjetnost dizajna i lagane materijale.

 

Eclipse Touchmouse

Eclipse Touchmouse

Moderan laptop miš iz Eclipsa posebno nam je zanimljiv zbog svoje elegantne i sofisticirane obrade  brušenim aluminijem. Uz inovativan dizajn Eclipsov miš ima jedinstven touchscroll modul koji vam omogućava jednostavnost upotrebe.

 

Hippus HandShoe Mouse

Hippus HandShoe Mouse

Poznato nam je da pri proizvodnji miša sve češće i češće glavna uloga dodijeljena ergonomiji. Hippus HandShoe Mouse je još jedan pravi dokaz toj tezi. Dizajniran da maksimizira komfor ruke pri radu na kompjuteru, u isto vrijeme nije u ulozi ubojice dizajna stoga je ovaj miš i izuzetno moderan i lijep.

 

Saitek Obsidian

Saitek Obsidian

Još prije nekoliko godina poduzeće Saitek u prodaju je pustilo dizajn bežičnog miša Saitek Obsidian, no i danas su mu dizajn i performanse besprijekorne. Glavna karakteristika mu je što je klasično „skrolanje“ zamijenjeno sa scroll područjem osjetljivim na dodir. Ono što je značajno je da ovaj miš nije samo neobičan i moderan dodatak već je i ostatak njegovih karakteristika izuzetno funkcionalan.

 

Tru:Motion Wireless Mouse

Tru:Motion Wireless Mouse

Kompanije Smartfish Technologies zadužena je za koncept miša koji nalikuje simulatoru leta u zabavnim parkovima. Njegov naziv, Tru:Motion Wireless Mouse jasno daje do znanje da je ovdje riječ o kompjutorskom mišu koji nipošto nije običan. Riječ je o ortopedskom mišu čija je posebnost što mu je gornji dio mobilan. Za razliku od običnog miša gdje nam je ruka u lagano neobičnom položaju ovdje je ruka korisnika u zaista udobnom položaju koji će pomoći u izbjegavanju napora i napetosti u zglobovima tijekom korištenja.

 

City Mouse and Village Mouse

City Mouse and Village Mouse

Na prvi pogled teško je zaključiti da je ovaj neobičan uređaj uistinu kompjuterski miš. "City Mouse and Village Mouse" oblikovan je kao nepravilna stijena. Ono što je najzanimjivije je činjenica da koristi naše znanje pomicanja iz svakodnevnog života pri pomicanju  kursora na ekranu.

 

Orbita Freestyle Mouse

Orbita Freestyle Mouse

Orbita je rotirajući 3D miš, dizajniran za trodimenzianalnu navigaciju, a osmislila ga je kompanija Cyber Sport.  Ne namijenjen masovnom korištenju, ovaj miš je vrlo specifičan. Oni koji u svome poslu koriste programe za trodimenzionalno modeliranje zasigurno će njime biti oduševljeni.

 

WOW-PEN Traveler

WOW-PEN Traveler

Za kraj, još jedan vertikalno i ergonomsko rješenje, miš WOW-PEN Traveler. Svojim izgledom podsjeća na joystick, no palica sama po sebi nema funkciju već je u funkciji ne opterećivanja ruke.