Qatar Airways najbolja je aviokompanija na svijetu

| Travel |

Qatar Airways
Qatar Airways

Qatar Airways službeno je proglašen najboljom aviokompanijom na svijetu. Prestižni svjetski Skytrax izbor za najbolju aviokompaniju u 2012. godini drugi put  za redom prvu je nagradu dodijelio Qatar Airwaysu koji od nedavno posluje i na hrvatskom tržištu. Tako sa ovom kompanijom možete putovati direktno u Budimpeštu ili pak u Dohu, Dubai, Hong Kong, Peking, Tokyo te na brojne druge azijske destinacije.

Dodjela nagrada održala se na „Farnborough International Airshowu“ nedaleko Londona dok je prošle godine Qatar Airways svoju nagradu preuzeo u Parizu.

Ova aviokompanija sa sjedištem u Dohi osvojila je i nagradu za najbolju regionalnu aviokompaniju na Srednjem istoku, kao i prvo mjesto na ljestvici u kategorijama „Najboljeg lounga na aerodromima“ o čemu smo već pisali ovdje, zatim prvo mjesto u kategoriji „Cateringa u Business klasi“ te „Najboljeg sjedala u Business klasi“.

Qatar Airways
Qatar Airways

Inače, Skytrax nagrade najveća su referenca u avio-industriji jer mjere razinu zadovoljstva putnika u svim klasama. Kako bi došli do rezultata, preo deset su mjeseci provodili telefonske ankete između 18 milijuna avio-putnika iz preko 100 zemalja. Ankete su uključivale 38 stavki koje su putnici ocjenjivali, poput brzine i lakoće check-ina i boardinga, konfora sjedala, zabave i sadržaja u avionu, usluge u avionu, obroa i slično. Ovogodišnje istraživanje pokrilo je preko 200 međunarodnih aviokompanija.

Kako bi vam olakšali budući odabir vašeg partnera za putovanje avionom donosimo vam ljestvicu deset najboljih aviokompanija na svijetu u ovoj godini.

1. Qatar Airways
2. Asiana Airlines
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific Airways
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. Emirates
9. Thai Airways
10. Malaysia Airlines